Диана Димитрова със среднощно откровение: Нямам друг избор ще кажа цялата истина, да имахме връзка с Юлиан Вергов, слушайте

7 Dni Sport16.06.2023
Screenshot 2023-06-16 at 21.49.46

„Надявам се, че с новия главен прокурор моят случай да бъде решен справедливо.“, изрази надеждата си актрисата Диана Димитрова. Тя подчерта, че независимо кой ще заеме поста на Иван Гешев, най-важното е да възтържествува законността.

Преди няколко дни Димитрова даде пространно интервю в Youtube подкаста на Любо Жечев. В него за първи път актрисата назовава насилника си поименно – Юлиан Вергов, пише HotNews.bg.

Димитрова разказва също така, че преди да се стигне до побоя, с колегата си са имали любовна връзка. Актрисата коментира подробно и случката в гримьорната и реквизитора от сериала Михаил Чехларов. Той твърди, че не е съгласен с колегите си, които се подписаха в отворено до медиите писмо, че побой не е имало. „Историята ми е разказвана много пъти през 2018 г., при това от хора, които са сложили имената си под писмото. Любопитно ми е как са получили внезапна амнезия. Дотук сме трима, които имахме доблестта да не забравим удобното. Надявам се и други да размислят“, обяви Чехларов. Преди няколко месеца реквизиторът написа това профила си в социалната мрежа, а актрисата постави под поста му следния коментар: „Истината винаги избива със страшна сила.“

„Надявам се на основата на новите факти да се образува досъдебно производство“, сподели още Димитрова. Тя подчерта, че наблюдаващият прокурор Иво Боев е определил гримьорката Велина Павлова като „ключов свидетел“. Де факто и де юре нейните показания, че актрисата е политнала върху закачалки с дрехи, а не е била вдигната във въздуха, блъсната в стената, свалена на пода и ритана с кубинки от Юлиан Вергов, както описва самата Димитрова, стават формалният повод за отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство.

„Съвсем ясно се вижда, че Велина Павлова не иска да говори. Но тя трябва да има предвид, че едно е да влезеш в стаята на криминална полиция и да кажеш версията си, друго – да застанеш пред съда, когато знаеш, че за лъжесвидетелстване законът предвижда от една до пет години затвор“, предупреждава Димитрова. Актрисата смята, че писмото на 30-те участници в „Откраднат живот“ по инициатива на Павлова е „аматьорско изпълнение“. „Тя не е знаела в какво се забърква“, убедена е Димитрова, цитирана от lifeonline.bg.

Актрисата казва още, че като „обикновен гражданин“ очаква всички случаи на насилие над жени, подобни на нейния, да стигнат до съда и жертвите да бъдат възмездени. „Аз дадох началния импулс и на много други жени, преживели насилие, да не мълчат. Избрах точния момент да оглася публично какво ми се случи“, припомни актрисата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ