Васил Божиков: Не смятам, че от 3-4 мача е сериозно да се иска каквато и да е оставка

7 Dni Sport16.06.2023
Васил Божиков, Слован Братислава

Националният отбор на България излиза в събота срещу Литва в третия си двубой от квалификациите за европейското първенство през 2024 г. „Лъвовете“ ще имат възможността да измият срама от октомври миналата година, когато отново се изправиха срещу Балтийския тим във Вилнюс, но допуснаха шокираща загуба с 1:3.

Защитникът Васил Божиков бе сред титулярите в тогавашния двубой. Бившият играч на Литекс и Слован Братислава направи кратък коментар пред „Мач Телеграф“, в който си спомни за злополучния двубой през миналата година, а също така сподели очакванията си и за сегашния сблъсък.

„Помня, че тогава играхме на изкуствено игрище. Домакините бяха доста амбицирани да спечелят двубоя. Започнахме го добре, но след това изпуснахме дузпа и след това дадохме инициативата на отбора на Литва, който се възползва от наши грешки и успя да победи. Като цяло трябва да се гледа както добър резултат, така и добра игра на националния отбор“, спомни си за последния двубой между двата тима Божиков.

„Шефове и треньори сигурно имат стратегия за изграждане на нов облик на националния отбор и си я следват, както виждаме. Пожелавам им успех“, заяви бившият защитник относно прехода, свързан със смяната на поколението в състава на „лъвовете“.

България започна с две загуби квалификациите за Евро 2024 – с 0:1 от Черна гора в Разград и с 0:3 от Унгария в Будапеща. Според четирикратния шампион на Словения със Слован Братислава за България ще бъде доста трудно оттук нататък да постигне нещо значимо в този цикъл от мачове за предстоящото първенство на Стария континент, което ще се състои в Германия.

След слабото начало на квалификациите не закъсняха и призивите за оставка на Младен Кръстаич. Според Божиков обаче не трябва толкова бързо да се правят изводи за работата на сръбския специалист.

„Не смятам, че от 3-4 мача е сериозно да се иска каквато и да е оставка. Явно трябва да се остави човекът да си работи на спокойствие. Трябва да се погледнат може би други неща, но не съм човекът, който трябва да го коментира това нещо. Просто като българин пожелавам успех на националния отбор – да се развива и да постига добри резултати“.

Божиков коментира и перспективите пред футболната му кариера: „Около година съм без отбор, така че смятам, че ще бъде много трудно да продължа напред. Не го изключвам като вариант, но има доста фактори, които могат да определят това нещо. Ако получа добра оферта, която усетя, че е подходяща за мен… всичко е възможно, но не на всяка цена“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ