Гордей се България, двама 13-годишни българи с фурор на Европейското първенство, Мирослав и Виктор успяха

7 Dni Sport16.06.2023
Screenshot 2023-06-16 at 20.49.05

Мирослав Шмидт и Виктор Димитров (треньор Стоян Поппетров) постигнаха по три победи и заеха първите места в своите групи в надпреварата на сингъл на Европейското първенство до 13 години в Загреб. Мирослав (група 11) загуби само един гейм срещу чеха Рачак и бе категоричен с по 3-0 срещу литовеца Адамонис и исландеца Сьолдасон. А Виктор (гр. 18) не даде никакъв шанс на Енглер (Израел), Мискисин (Молдова) и Яковлев (Сърбия) – по 3-0.

При момичетата Белослава Балканска и Анна Гудеманова завършиха на второ място съответно в гр. 11 и 13, а Полина Енчева заради заболяване не продължи участието си в група 2.

Белослава загуби с 0-3 от лидерката Нодин (Франция), но се наложи над Изулена (Латвия) с 3-1 и над литовката Псколовска с 3-2 – 11-8 в контрагейма.

Анна след загуба с 0-3 от шведката Бебави, успя да се пребори за втората позиция след успех над Бека (Косово) с 3-0 и Маммадли (Азербайджан) с 3-2.

При смесените двойки след победа над словаците Хлошек/Баксова с 3-1 Димитров и Балканска вече са сред първите 32 в схемата. Шеридан (Ирландия) и Гудеманова в първия кръг победиха израелците Нимроди/Нахуши с 3-2, но във втория загубиха със същия резултат от белгийците Клосе/Ейлст, след като водеха с 2-0. Шмидт и Енчева отпаднаха след заболяването на Полина.

В отборната надпревара българският тим ще спори за 13-то място срещу състава на Израел, срещата е утре, 17 юни, от 9,00 ч. местно време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ