Играчите на Пирин Благоевград масово бягат от клуба, подписват

7 Dni Sport16.06.2023
Локомотив София - Пирин Благоевград, Преслав Йорданов

Елитният Пирин е изправен пред истинско сътресение. Играчи масово бягат от благоевградския клуб, научи БЛИЦ. Причините за това са две – безпаричието на стадион „Христо Ботев“ и активните действия на други родни отбори.

Договорът на вратаря на „орлетата“ Янко Георгиев изтича и той няма намерение да го подновява. Според информация на нашата агенция 34-годишният страж със сериозен опит в елита преминава в новия член на efbet Лига Крумовград.

Нападателят Преслав Йорданов със сигурност отива във втородивизионния Добруджа. Тимът от Добрич планира офанзива за класиране в efbet Лига. Очаква се в Добруджа да заиграе още един футболист на Пирин – Славчо Шоколаров.

От благоевградския тим си тръгват още Христофор Хубчев. Към изхода се отправиха и Мартин Смоленски, Илкер Будинов и Димитър Тонев, чиито наеми изтекоха.

Желанието на играчите да напуснат благоевградчани е свързано с финансовите проблеми на клуба. В края на месеца ще станат три месеца, откакто футболистите не са получавали заплати. Не е тайна обаче, че всеки от тях може да разтрогне и при липса само на една преведена заплата.

Пирин започна подготовка в понеделник. Не се знае и дали треньорът Христо Янев остава. Клубът все още няма нов собственик. Преди време БЛИЦ писа, че предстоят преговори с фирма, чието седалище е във Финландия. Нещата обаче са в застой. В Благоевград се надяват все пак да има яснота до края на юни.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ