Георги Иванов – Гонзо сменя Младен Кръстаич при провал срещу Литва

7 Dni Sport16.06.2023
Георги Иванов - Гонзо,

Георги Иванов-Гонзо е вариант №1 пред БФС за заместник на селекционера Младен Кърстаич в остатъка от европейските квалификации.

Сръбският специалист ще бъде уволнен, ако не спечели поне един от двата предстоящи мача от пресевките за първенството в Германия догодина. В това са убедени една камара медии в родината на бившия защитник.

Утре нашите гостуват на Литва. При провал в Каунас, за какъвто има вариант да се определи дори равенство, може да има светкавично уволнение на Кърстаич.

3 дни по-късно държавният ни тим приема Сърбия. Мачът е на стадиона в Разград. Нашите са на последно място в групата без спечелена точка.

Гонзо, който в момента се води технически директор в БФС, вече веднъж е водил родните национали. Той замени хвърлилиятоставка след фиаското 2:5 от Грузия през миналата година в среща от Лигата на нациите Ясен Петров.

Иванов води България в 2 срещи – равенство с футболното джудже Гибралтар – 1:1, и нулево реми с Грузия в Тбилиси.

Именно Кърстаич наследи Гонзо като селекционер. Сърбинът започна обещаващо начело на националите – 2 победи над Гибралтар и над Северна Македония като гост в Скопие.

След това обаче нашите навъртяха 3 срещи, без да вкарат гол. На всичкото отгоре Кърстаич избягваше да вика голмайстора на Първа лига – Ивайло Чочев, въпреки че халфът е един от най-добрите футболисти у нас.

Чак когато ножът опря до кокала, сръбският специалист повика играча на ФК ЦСКА 1948. Дори го гласи за титуляр в Каунас срещу Литва.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ