Спортният директор на Берое: Следим няколко чужденци, но българското е приоритет за нас! Имаме куп потенциални национали

берое боби цонев йордан минев ботев

Спортният директор на Берое Валентин Грудев коментира пред „Тема Спорт“ доброто начало на тима през този сезон. Той засегна и темата за селекцията и имат ли място играчи на заралии в националния отбор.

„Радващо е, че момчетата показаха характер срещу Ботев Пловдив. Така беше и с Лудогорец, когато успяхме да се върнем бързо в мача. Сега дори и победихме. Ботев е стойностен отбор, който от доста време играе в един и същи състав. За нас бе важно да подплатим амбициите си с три точки. Сега ни чака ново тежко изпитание с Черно море. Но сами виждате, че няма леки мачове. Този сезон първенството започна с някои изненади. Сега отборите са доста по-равностойни. Постоянно ще има такива изненади. Защото знаете, че и без доза шанс не се получават нещата на нито един отбор. За това има и такива резултати като 1:5 за Септември на „Тича“, 2:0 за Витоша срещу Славия, 1:0 за Локо Пловдив срещу Лудогорец. Който си използва положенията, се получават нещата. От година на година първенството е с все по-изравнени възможности. Тогава се вижда, че малко по-класните футболисти решават мачове“, каза шефът при заралии.

„Томаш, Мирчев и Тодор Кючуков са се съсредоточили върху избистрянето на стила ни на игра, върху изпълнението на задачите и надграждането. Все още има футболисти, които не са разгърнали докрай потенциала си. Насочили сме всички сили върху първенството, защото миналата година загубихме доста точки в първата третина на шампионата и сега се надявам това да не се повтори“, сподели Грудев.

„Наблюдаваме няколко чужденци, но привличането им не е на всяка цена. Търсим един допълнителен халф за заместник на Охене. Добрите футболисти винаги имат място в нашия тим. Смятам, че имаме достатъчно равностойни играчи почти на всеки пост. Леони през миналия сезон бе титуляр на левия бек, но сега има достоен конкурент в лицето на Александър Василев, който е българин, младо момче. Леони може да играе и като крило. Има конкуренция и между Желев и Бандаловски на десния бек. В средата на терена също имаме достатъчно опции, по крилата също – Меска, Бригидо, Вандерсон. Фърчулеско също влиза в час. Тепърва идват добрите времена за Берое. Борислав Цонев е много креативен футболист. Млад играч, с доста възможности и с много решаващи пасове. Смятам, че имаме потенциални национали в лицето и на Камен Хаджиев, Мартин Райнов, Иван Минчев. За нас българското е приоритет и се радвам, че имаме такива играчи“, завърши спортният директор на заралии.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ