България с пета поредна загуба в Лигата на нациите при жените

7 Dni Sport15.06.2023
Screenshot 2023-06-15 at 11.19.00

Женският волейболен отбор на България допусна пета загуба в Лигата на нациите, като отстъпи на Канада с 0:3 (15:25, 13:25, 15:25) за час и 15 минути игра.

България започна в състав Петя Баракова, Елена Бечева, Мира Тодорова, Борислава Съйкова, Радостина Маринова, Мария Йорданова и либерото Мила Пашкулева.
В хода на мача на паркета се появи Ивета Станчулова, която се включи добре в мача. Като резерви влязоха още Мерелин Николова, Мария Кривошийска и Галина Карабашева.

В първия гейм играта вървеше точка за точка само до 3:3, след което Канада започна да трупа преднина и стигна до 9:4, а след това и до 14:5. Съперникът непрекъснато поддържаше разлика от 6-7 точки, като затвори частта с лекота при 25:15. В първата част българките направиха 4 грешки при начален удар, а шест пъти бяха хванати на блокада от съперника, което се оказа решаващо.

Втората част започна лошо за България, като отборът изоставаше от самото начало с 0:6. Отборът на Лоренцо Мичели успя да реагира и намали разликата при 9:12. След този момент Канада отново взе пълно предимство в мача и направи още по-голяма разлика от първия гейм – 25:13.

В третия гейм доминацията на Канада във всички компоненти на играта продължи, като съперникът водеше в един момент с 22:8. Тимът на Лоренцо Мичели се събуди в края и се възползва от факта, че съперникът включи част от резервите си, за да направи няколко точки, но мачът приключи при 25:15.

Тимът на България имаше едва 11% успеваемост при посрещането и отрицателна ефективност в атака.

Отборът на Канада завърши с 12 успешни блокади.

Най-резултатна за българките бе Мария Йорданов с 9 точки, а със 7 остана Ивета Станчулова. За тима на Канада три състезателки направиха двуцифрен брой точки, а най-резултатна в мача Кийра Ван Рик с 15 точки.

България остана на 12-о място в класирането от 16 отбора, като има една победа и пет загуби.

Отборът на България играе следващия си мач утре срещу лидeра в класирането Китай от 15:30 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ