Ботев Пловдив се раздели с вратаря Георги Аргилашки, взима нови

7 Dni Sport15.06.2023
Ботев Пловдив, Георги Аргилашки

Вратарят Георги Аргилашки се рзадели с Ботев (Пловдив). Това стана, след като двете страни не се разбраха за нов договор и стражът става свободен агент.

Във вторник той навърши 32 години и от клуба му честитиха рождения ден, а вчера стана ясно, че той няма да продължи да бъде под рамката на тима.

Аргилашки се присъедини към “канарчетата” през 2019 година от Берое, а през изминалия сезон беше предимно резерва на Хидайет Ханкич, като записа участие само в 8 мача в елита. Има едно участие и за втория отбор на “жълто-черните”. Той е играл още в Лудогорец, Пирин (Разлог), Пирин (Благоевград) и Верея.

Както е известно, в края на май Ботев удължи договора на титуляря си Ханкич. Той подписа нов контракт за срок от три години. Новият треньор на играчите под рамката Йордан Господинов е останал с добро впечатление от изявите на 16-годишния Стефан Смъркалев. Вчера подготовка с тима започна и 20-годишният Мартин Панев.

Станислав Генчев иска да привлече и вратаря на Локомотив (София) Бубакар Гай, с когото работи в “Надежда”. Той желае на “Колежа” да дойдат още двама играчи на столичните “железничари”. Това са нападателят Димитър Митков и атакуващият халф Антонио Вутов.

На Ботев е нужен и таран, защото Антоан Бароан може да бъде продаден. Апетити към него има от тимове от италианската Серия “Б”. Пловдивчани проявяват интерес и към целнтралния защитник на Левски Кристиан Димитров.

Преди края на шампионата Ботев (Пловдив) се раздели и с трима защитници – Виктор Генев, Самуел Супрайен и Па Конате.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ