Елин Топузаков остава в Левски, поема важен пост в клуба

7 Dni Sport14.06.2023
Левски - ЦСКА, Елин Топузаков

Бившият треньор на Левски Елин Топузаков ще продължи да изпълнява важна роля в тима. Във вчерашния 13 юни (вторник) обявиха, че Николай Костов ще бъде новият старши треньор на отбора. “Топчо” пък ще остане в клуба и ще поеме директораки поар на детско-юношеската школа на Левски.

Елин Топузаков пое треньорски пост на “Герена” в началото на месец април, когато зае овакантения пост след оставката на Станимир Стоилов. Преди това той водеше дублиращия тим на “сините”.

Преди това легендата на отбора от “Герена” бе заставаше на два пъти на начело на първия тим. За първи път това му се случи през сезон 2013/2014, когато дойде на пожар след раздялата между Левски и Славиша Йоканович и изгонването на Ивайло Петев от страна на феновете на представителната пресконференция на специалиста. Тогава той води отбора във вечното дерби срещу ЦСКА и катастрофира с 0:3. След това бе заменен от Антони Здравков.

Здравков обаче не се задържа до края на кампанията и скоро след подновяването на шампионата в началото на 2014 г., той напусна отбора. Тогава “Топчо” отново ръководи “сините”, като не успя да ги класира за Европа. Нещо, което успя да свърши при третия си престой на треньорската позиция през сезон 2022/2023. Въпреки това отново не му бе гласувано доверие да подпише постоянен договор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ