Приключи и вторият етап за акциите на Левски, все още липсва отчет

7 Dni Sport14.06.2023
Левски - Арда Кърджали, Фенове

С края на миналата седмица изтече и вторият етап от процедурата по увеличаване на капитала на Левски. От клуба обаче до снощи не бяха публикували отчет как е преминал той. Със сигурност на „Герена“ са се надявали да е бил доста по-успешен.

Както е известно, Левски реши на Общото събрание на 6 април притежателите на дялове да могат да си закупят нови. Номиналът на една акция е 1 лев, но цената й е 5 лева. Емитирани са 3 милиона. Целта е с продажбата им да бъдат покрити дълговете към НАП, които в един момент възлизаха на 11.8 милиона лева.

Иначе на 21 май приключи първият етап от процедурата по увеличаване на капитала на сините. В него бяха записани и заплатени 41 842 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции с обща емисионна стойност в размер на 209 210 лева. Краят на втория етап пък бе 11 юни.

Наред с това продължава и дарителската кампания за покриване на дълговете към НАП. Явно обаче средствата, които постъпват по нея, са малки. И това е причината от клуба да спрат да обявяват каква сума е набрана в отворената специална сметка.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ