ЦСКА се разделя с атакуващия си флангови футболист Георги Йомов

7 Dni Sport14.06.2023
ЦСКА, Тренировка, Георги Йомов, Иван Турицов

ЦСКА и бившият национал Георги Йомов ще приключат отношенията си на 30 юни. Тогава изтича 3-годишният договор, който крилото подписа с армейците след трансфера си от Славия през лятото на 2020 г.

Юношата на Левски даде положителна проба за наличие на забраненото вещество дехидрохлорметилтестостерон след реванша срещу Македония Гьорче Петров от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите на 28 юли. През март тази година УЕФА спря правата му за 4 години.

Йомов обжалва решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана, а делото ще се състои на 28 юни. Шансът наказанието да бъде променено обаче е нищожен.

„УЕФА излезе с решение да спре спортните права на Георги Йомов за период от 4 години. Наказанието се счита за влязло в сила от 25.08.2022 г. През последните 7 месеца клубът и нашите международни адвокати бяха неотлъчно до Йомов и положиха всички възможни усилия да помогнат на футболиста санкцията да бъде намалена„, написаха от ЦСКА на 15 март.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ