Непоколебимата серия на Левски в баражи

7 Dni Sport12.06.2023
Левски - Арда Кърджали,

Левски победи Арда Кърджали с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в бараж за място в Европа и така се класира за квалификационните кръгове в Лигата на конференциите за втора поредна година.

Това бе четвърти спечелен бараж за „сините“ от четири опита след смяната на формата на първенството през сезон 2016/17. Именно тогава започна успешната серия на отбора в директните мачове за класиране в европейските клубни турнири.

При първия си опит Левски имаше най-много трудности, срещайки Верея Стара Загора. „Сините“ поведоха с гол на Божидар Краев в 44-ата минута, а Иван Бандаловски изравни в добавеното време на срещата. Двубоят влезе в продължения, в които гол не падна и се стигна до дузпи, които домакините от „Герена“ спечелиха инфарктно с 9:8.

След това последваха още два последователни баража за вековния столичен тим. През сезон 2017/18 отново на „Георги Аспарухов“ Левски се изправи срещу Черно море и този път не срещна особени трудности, побеждавайки с 4:1. Головете за домакините отбелязаха Габриел Обертан, Серджиу Буш, Васил Панайотов и Иван Горанов от дузпа. За „моряците“ се разписа Меди Фенуш.

През следващата кампания 2018/19 Левски посрещна и Етър Велико Търново, който също победи с 1:0, а точен бе Валери Божинов след елегантно центриране на Живко Миланов. Последваха два сезона, в които Левски не се класира за евротурнирите, а през 2021/21 „сините“ спечелиха Купата и намериха директно място в Европа, за да се стигне и до споменатия бараж с Арда, който осигури евроквота на тима за сезон 2023/34.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ