Истината за полета на Васил Божков към България, отражението му върху футболния клуб на Левски

7 Dni Sport09.06.2023
57

Бившият бос на Левски Васил Божков е взел решение да се прибере в България. Той напусна страната през пролетта на 2020 година. Тогава спря и издръжката на сините, а клубът бе на косъм от фалит. След това той прехвърли мажоритарния пакет акции на Наско Сираков.

Според агенция ПИК Божков е чакан в България тази вечер. Той е трябвало да се прибера през граничния пункт Кулата, където да го поемат коли на Съдебна охрана. „Наличието на Съдебна охрана на границата означава, че обвиняемият олигарх веднага ще бъде отведен на разпит и може би ще стане защитен свидетел.

Срещу Божков има повдигнати 19 обвинения. Очаква се той да свидетелства по твърденията му, че е плащал милиони левове месечно подкупи на Бойко Борисов и Владислав Горанов“, гласеше информацията.

Както е известно, Левски продължава да има задължения към фирми, които са свързани с Васил Божков. Тези дългове обаче към момента не са изискуеми.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ