ФК ЦСКА 1948 ще играе на „Васил Левски“ в Европа, ЦСКА, Левски или Арда също могат да ползват националния в даден етап

7 Dni Sport08.06.2023
ЦСКА - ФК ЦСКА 1948,

ЦСКА 1948 ще играе мачовете си от Лигата на конференциите на стадион „Васил Левски“. Това е основното съоръжение, което „червените“ са заявили за Европа.

В същото време другия ни сигурен участин в Европа ЦСКА ще започне срещите на стадион „Българска армия“, но в един етап от турнира също може да се премести на националния стадион, ако продължи в по-предните кръгове, евентуално групова фаза или пък започне строистелно-ремонтни работи на „Българска армия“.

Същото се отнася за Левски и Арда, които ще спорят за последното място в Европа. „Георги Аспарухов“ е оценен от УЕФА с категория 3, но при пробив няма да може да приеме мачове от груповата фаза.

Арда също са заявили основен стадион „Арена Арда“, но за мачове от последващи кръгове е посочен стадион „Васил Левски“.

В крайна сметка делегатите на УЕФА ще определят до кой кръг родните клубове могат да домакинстват на собствените си съоръжения, като инспекция от европейската централа ще мине, след като България пусне своите заявки с тазгодишните си участници.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ