Рибарски: Локо Пд няма да е фигурант, феърплеят е еталон за нашия отбор

7 Dni Sport06.06.2023
ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Атанас Рибарски

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Атанас Рибарски даде пресконференция преди домакинството си на Локомотив Пловдив. Мачът е утре на стадиона в Бистрица и е ключов за третото място в крайното класиране.

Рибарски сподели, че има информация за настройката на съперника за мача и увери, че „смърфовете“ няма да са фигурант. Наставникът на „червените“ допълни, че феърплеят е станал еталон на ЦСКА 1948.

„Престои един не по-различен мач от предишните два. Надяваме се да не дадем път на емоциите и да вземем максималния брой точки. Мисля, че Педриньо е един от футболистите, който загатва за потенциала, който притежава. Ще остане до края на мачовете, надявам се догодина да бъде една много добра конкуренция на останалите футболисти“, започна Рибарски.

„Две са основните неща – съперникът може би ще е по-освободен. Аз знам какъв мач ни предстои. Локомотив Пловдив няма да е фигурант. Другото е, че хвърлихме доста сили, за да излезем от тази негативна серия и то срещу двата съперника, борещи се за титлата (Лудогорец и ЦСКА). Въпреки тези усилия, имаме един ден по-малко за възстановяване. Надявам се това да не окаже негативен резултат. Едва ли ще променя подхода в срещата и се надявам да вземем максимума“, продължи той.

„Момчетата показаха с поведението си категоричната заявка, че заслужават освен трите точки, ами и че се надиграват с претендентите за титлата. Ако покажем същото поведение, ще постигнем целта си още утре“.

„Всичко е възможно, фокусирали сме се изцяло върху предстоящия мач. Няма време да мислим за план „Б“ и бараж. Надявам се да се представим максимално добре и да не се стигне до там. Надявам се да няма напрежение, макар че зарядът за такъв мач е съвсем различен“.

„Имам друга информация за настройката на Локомотив Пловдив. Познавайки отбора им и треньора, знам, че няма как да излязат на терена като фигурант. Въпросът е да подходим както в изминалите два мача и със сигурност играчите ще го направят“, сподели треньорът на ФК ЦСКА 1948.

„Като имаш такива изпълнители, такъв клуб и такова ръководство, най-облагодетелствани сме ние спортно-техническото ръководство. За нас всеки един мач е непредсказуем. Не можем да излезем отпуснати. Феърплеят се превърна в еталон за нашия отбора. Момчета са пример. Радвам се, че точно аз съм на пейката“.

„Лятната селекция не зависи дали ще играем в Европа. Приоритет за клуба е да разполагаме с най-добрите играчи в първенството. Не мисля, че ще повлияе върху стратегията на клуба (класирането в Европа). Прави се много ежедневно. За мен на дневен ред е мачът утре“.

„В изминалия мач видяхте, че имаше няколко момчета, които бяха гръбнакът на дублиращия отбор. За мен има момчета във втория отбор, които разполагат с нужните качества да играят за всеки един отбор зад нас в класирането. Надявам се с наша подкрепа да си заслужат мястото в първия отбор“, каза още той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ