Септември София победи Ботев Враца с 3:1, Митко Митков отбеляза

7 Dni Sport05.06.2023
Септември София - Ботев Враца, Митко Митков

Септември София се наложи над Ботев Враца с 3:1 на Националния стадион „Васил Левски“ в двубой от последния 35-и кръг в долната шестица на efbet Лига. Това бе и лебедовата песен за Септември в елита, като тимът ще се състезава във Втора лига през следващата кампания.

Автогол на Красимир Костов даде аванс на Септември през първото полувреме, а в началото на второто Митко Митков удвои. Гол-красавец на Петър Кепов върна интригата в срещата, но Красимир Станоев реализира от дузпа, за да удвои отново аванса на своя тим.

Септември София – Ботев Враца 3:1

1:0 Красимир Костов 28′ (аг.)

2:0 Митко Митков 63′

2:1 Петър Кепов 79′

3:1 Красимир Станоев 90′

Първата сериозна опасност в двубоя бе пред вратата на Септември в 6-ата минута, когато Красимир Тодоов бе изведен от Диого Барбоса и излезе очи в очи срещу Иван Василев, но ударът му бе право в тялото на стража на домакините.

Марко Мажуга излезе на чиста позиция пред наказателното поле на Септември и си поведе дълго топката, а Иван Василев напусна голлинията си, за да избие топката пред нападателя на Ботев Враца в 8-ата минута на срещата изиграла се на стадион „Васил Левски“.

Септември разгърна добре своя контраатака в 12-ата минута, когато Валентин Йосков свали топката с глава за Мартин Стоянов, който пое около централната линия, премина целия терен и шутира, но Красимир Костов скъси умело ъгъла и отрази.

Само минута по-късно след центриране в наказателното поле на Ботев Враца Мартин Стоянов свали топката за Йосков. Той от своя страна остави за Мартин Петков, който засече от воле от близко разстояние, но ударът бе право в тялото на Красимир Костов.

Мартин Николов изведе по лявото крило Митко Митков, който напредна и центрира остро в наказателното поле на Ботев Враца в 28-ата минута. Красимир Костов се опита да улови топката, но вместо това я прати в собствената си врата и така Септември поведе.

Жан-Пиер да Силва навлезе отляво към средата на терена, след което си освободи пространство и шутира от границата на наказателното поле към вратата на Септември в 35-ата минута. Иван Василев първоначално не успя да улови, но след това реагира по-бързо от Марко Мажуга и поправи грешката си.

Марко Мажуга навлезе в наказателното поле на Септември, след което надигра Асен Георгиев и шутира в 44-ата минута, но право в ръцете на Иван Василев.

Второто полувреме започна на ниско темпо, като в първия четвърт час двата отбора не успяха да стигнат до положение пред някоя от двете врати.

Валентин Йосков смени фронта на нападението на Септември в 63-ата минута и комбинира с Митко Митков, който надигра Петър Кепов, отвори си пронстранство и шутира в долния десен ъгъл, за да удвои аванса на домаките.

Михаил Полендаков изведе Атанас Кабов на чиста позиция в 75-ата минута. Футболистът на Септември шутира, но Красимир Костов скъси ъгъла и успя да отрази.

Атанас Кабов комбинира с Александър Петров, който с едно докосване шутира от границата на наказателното поле, но Костов отново внимаваше и отрази в 77-ата минута на двубоя.

Ботев Враца добре разгърна едно от малкото си атаки през време на второто полувреме. В 79-ата минута Даниел Генов подаде за Петър Кепов, който си поведе топката с удар от далечна дистанция залепи топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Василев.

Само минута по-късно Момчил Цветанов намери Даниел Генов, който навлезе в наказателното поле и подаде успоредно на голлиния за Радослав Захариев, който от два метра не успя да намери опразнената врата, правейки един от най-големия пропуск в срещата.

Петър Кепов повали Иван Арсов в собственото си наказателно поле, а Ивайло Ненков посочи бялата точка. Красимир Станоев се нае с изпълнението на дузпата и с удар в долния десен ъгъл реализира в 90-ата минута, за да реши всичко в този двубой.

Състави:

Септември София: 1. Иван Василев – 16. Кристиян Пешов (62′ 26. Кубрат Йонашчъ), 5. Асен Георгиев (К), 4. Иван Арсов, 13. Мартин Николов – 14. Мартин Стоянов (62′ 10. Борислав Маринов), 20. Красимир Станоев, 7. Айкут Рамадан, 19. Митко Митков (67′ 6. Атанас Кабов) – 3. Мартин Петков (62′ 25. Михаил Полендаков), 9. Валентин Йосков (67′ 15. Александър Петров)

Резерви: 21. Димитър Шейтанов, 8. Александър Тодоров, 11. Мартин Ачков, 17. Симеон Александров, 23. Йоан Гаврилов

Старши-треньор: Красимир Балъков

Ботев Враца: 76. Красимир Костов (К) – 11. Момчил Цветанов, 3. Мартин Кавдански, 8. Диего Фераресо, 22. Петър Кепов – 10. Лукас Брамбила (46′ 88. Иван Нешков), 18. Диого Барбоса – 21. Жан-Пиер да Силва (67′ 28. Радослав Захариев), 16. Красимир Тодоров (46′ 9. Даниел Генов), 15. Мирослав Маринов (89′ 77. Пламен Петров) – 14. Марко Мажуга (67′ 7. Митко Панов)

Резерви: 1. Любомир Василев, 34. Федерико Рубио, 20. Пламен Спасов, 37. Том Рапнуи

Старши-треньор: Петър Петров

Жълт картон: Мартин Николов (С); Петър Кепов, Диого Барбоса (Б)

Съдия: Ивайло Ненков

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ