Потвърдено – Багата срещу Кинг Конг на 1 юли, битката ще е в Лас Вегас

7 Dni Sport02.06.2023
Благой Иванов - Багата,

Официално бе потвърдена информацията на „24 часа“ от 18 април за следващия мач на единствената българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов.

На 1 юли Багата ще се сблъска в клетката с молдовеца Александър Романов в битка от тежката категория на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства – UFC. Противникът на нашия боец носи страховитото прозвище Кинг Конг.

Двубоят ще е част от UFC on ESPN 48. Галата ще се състои в залата на веригата – UFC Apex, в Лас Вегас. До момента в картата има 11 мача. Този между Багата и Кинг Конг е под номер 10.

Двубоят ще бъде предпоследен от настоящия договор на Иванов с UFC.

В ранглистата на веригата за тежката категория 36-годишният българин заема 15-ата позиция, а предстоящият му съперник в октагона е 14-и. Молдовецът е на 32 г.

Багата загуби последния си мач. На 5 февруари той отстъпи срещу поляка Марчин Тибура, който спечели с единодушно съдийско решение.

Това бе 5-ата загуба в ММА кариерата на бившия световен шампион по бойно самбо. Иванов има и 19 победи.

До 20 август миналата година Романов бе записал 16 поредни успеха и не познаваше вкуса на поражението. Тогава обаче той падна именно от поляка Тибура, който след това надделя и над Багата.

На 11 март молдовецът загуби и от руснака Александър Волков.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ