Левски обмисля да играе с резервите срещу Лудогорец в Разград

7 Dni Sport02.06.2023
Лудогорец - Левски,

Треньорът на Левски Елин Топузаков все още избистря състава, с който ще стартира при гостуването на Лудогорец. Двубоят в Разград е в събота от 20:30 часа. Основната причина за дилемата на наставника е, че двама от основните играчи висят с картони. Това са левият защитник Цунами и плеймейкърът Ивелин Попов.

Бразилецът и българинът имат по осем официални предупреждения от началото на сезона и при получаване на нова санкция ще отсъстват от терените за две срещи. Това ще означава, че няма да бъдат на разположение за дербито с ЦСКА и евентуалния бараж за Лигата на конференциите, ако сините завършат на четвъртата позиция в края на сезона.

Крайният бранител показа завидна дисциплина в последните двубои. 27-годишният футболист получи осмия си жълт картон по време на последното дерби с ЦСКА на 17 април. Оттогава в седем последователни срещи не получи ново официално предупреждение. Малко е вероятно той да не стартира срещу Лудогорец, но ако това се случи, то негов заместник ще е Патрик-Габриел Галчев или пък Топузаков за първи път ще заложи на схема с трима защитници. Тогава в Разград ще излязат Сундберг, Кристиан Димитров и Ван дер Каап.

За позицията на Ивелин Попов основен кандидат е Илиян Стефанов, който лекуваше травма през пролетта, но вече е напълно възстановен. През седмицата някои от тренировките бяха пропуснати от нидерландеца, Петрис и Роналдо, но те няма да имат проблем да вземат участие в предстоящия двубой. За заместник на последния може да бъде ползван националът Марин Петков.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ