Георги Миланов: Знам две истини, тази за Ивайло Чочев и тази за Станимир Стоилов, искам да ги кажа

7 Dni Sport02.06.2023
Screenshot 2023-06-02 at 9.52.45

Бившият футболист на Левски Георги Миланов бе специален гост в „Домът на футбола“, където говори по някои интересни теми. Играчът коментира как се справя в ОАЕ, но вече обмисля ново предизвикателство в своята кариера, като е готов да изслуша оферти. Миланов сподели и мнението си за националния отбор и сагата с Ивайло Чочев, както и за случващото се в Левски без Станимир Стоилов.

„Преди две седмици се завърнах от ОАЕ. Първенството свърши на 12-и май, поради високите температури. Футболът там е доста по-различен. Трансферът ми се случи за няколко дни. Много по-различна е културата, но на мен доста ми хареса. Живях на хубаво място и адаптацията не ми беше толкова тежка. Отборът не бе на толкова високо ниво и заслужено отпаднахме от лигата“, започна Миланов.

„Не съм решил къде ще продължа кариерата си. Договорът ми е до 30-и юни. Ако отборът беше останал, нещата щяха да са по-различни. Хората са доволни от мен, искат да ме задържат, но всичко ще зависи от офертата. В момента съм на изчаквателен режим и ще видя какво ще се случи“, продължи българският футболист.

„Не знам точно как ще продължи кариерата ми. В момента съм настроен да си почивам. От тази седмица започнах индивидуална програма с треньор. Моята почивка вече свърши. В момента съм концентриран и не изключвам никакви варианти. Не знам къде ще продължи кариерата ми. Аз съм вече на 31 години и в момента гледам да съм на хубаво място и с добри условия. Ако не получа нищо, което да си заслужава, няма пречка и да се завърна в Левски“, добави бившият състезател на „сините“.

„Случиха се и хубави, и лоши неща в Левски, но сякаш по-лошите преобладават. Наистина ми беше много болно, че Станимир Стоилов напусна клуба. Той за мен е един от най-добрите треньори в България. Това е човекът, който ми е дал пътя във футбола и много го уважавам. Болно ми е по този начин да се развият нещата в Левски. Не мога да коментирам как се е случило. Радостен съм, че Елин Топузаков продължи линията на Стоилов и отборът играе добре, пък има и шанс да се класира за Европа“, сподели Георги Миланов.

„Бяхме като едно семейство и не съм очаквал, че такова нещо може да се случи. В България, като има нещо хубаво, бързаме да го развалим. Ако господин Стоилов беше продължил тази линия, нещата догодина щяха да са на друго ниво. Той е един от хората, заедно с господин Сираков, които спомогнаха за трансфера, винаги ще бъда благодарен. Не мога да коментирам лични разговори с него, но се чухме“, каза той.

„Надявам се Станимир Стоилов един ден отново да е треньор на Левски. В момента съм далече от „кухнята“ и не мога да кажа какво се случва. Най-голямата ми болка са феновете, които са разделени. Всеки мач беше за нас празник преди. Бяхме много сплотени. Обичам Левски и като фен ми е болно, но се надявам да има по-добри дни“, коментира полузащитникът.

„Миналогодишният финал беше „черешката на тортата“. Най-вероятно последният кръг ще се реши титлата. Стискам палци за Левски да играе в Европа. Не ми е от значение кой ще стане шампион на България. Другите отбори не ме интересуват. Искам Левски да победи и двата отбора. Ще бъда на стадиона да гледам мача на 7-и юни. Ако има оферта, която много си заслужава, трябва да говоря с моя клуб дали мога да започна тренировки, или трябва да изчакам до 30-и юни. Тези неща ми ги каза агентът, аз не ги разбирам много“, допълни той.

„Чувството да вкараш за Левски е специален. На мен по-хубаво ми е да играя срещу по-силни съперници. Аз съм футболист за големите мачове. Нямам против и да играя всяка седмица срещу силни противници, защото ще се вдигне и нивото в българския футбол. Селекцията са едни и същи футболисти, откакто този треньор е начело. Изключение прави Ивайло Чочев, с когото съм приятел от детските ни години. Много се радвам за него. Нямаше как след този натиск, макар че вероятно не изгаря от желание. Трябваше да го викне, радостен съм за Чочев и му пожелавам успех. Пожелавам му да стане голмайстор. Няма кой да го спре. Да продължава така“, заяви Миланов.

„Треньора го разбирам – всеки си има стил и виждания. Може да е много добър, но просто самият играч да не му пасва. Публична тайна е като цяло. Дори този футболист да не пасва на дадена тактика, няма как да не го викнеш. Младите ги наложихме и видяхме резултатите. Аз поддържам тезата, че трябва да играят играчи, които са в най-добрата спортна форма, независимо къде играят. Имам над 40 мача за националния отбор и винаги съм давал всичко. Да гледам това нещо, не е приятно, особено в Будапеща. Още когато отидох там преди 3-4 години, видях, че хората много инвестират. Като футболисти и талант не са до нас, но те просто се развиват. Нашите играчи на 16-17 години дават малко назад, а те точно тогава натискат. Видя се и в мача, че са много по-подготвени от нас“ каза футболистът.

„Играл съм доста години в Шампионска лига. Знам какво е нивото. За година и половина в България усетих някакви неща за футбола тук. Не ми харесаха някои неща в младите. Тук приоритет са те и трябва да играят, а дали заслужават, е отделен въпрос. Имам апел към тях да дадат всичко от себе си. Те са бъдещето на България, но покрай тях трябва да има някои по-опитни играчи. Кои са лидерите на Лудогорец, ЦСКА? Те са чужденци и младите хора няма как се докоснат това. В Левски бяха Ивелин Попов и Николай Михайлов. В един момент идваха по 10 играчи от втория отбор, които да се докоснат. Просто трябва да грабнат шанса. Има и такива футболисти, които си мислят, че всичко знаят. Аз съм говорил с тях и се надявам да подобрят мисленето си“, сподели той.

„Инвестира се много в ОАЕ. И аз придобих малко по-голяма представа вече. Там ме уважават. Като нация са много готини и имат голям респект. Споделяли са ми много, че искат много да инвестират във футбола, особено в Саудитска Арабия. Има доста фенове там, при мен не беше така в ОАЕ. Има 2-3 отбора със сериозна фенска маса, а другите са полупразни. Стадионите са красиви. Аз мисля, че съм първият българин в ОАЕ. Там може да имаш максимум пет чужденци на отбор. Тежко е да попаднеш, конкуренцията е огромна. В Саудитска Арабия мисля, че квотата на чужденците е 8. Гледат да вземат най-добрите футболисти“, коментира бившият играч на Левски.

„Не мисля, че ЦСКА и Лудогорец са една класа пред останалите. Левски има по-добри играчи, но имахме една серия, в която не влязохме добре. Ако реално погледнем мачовете на Левски срещу тези отбори, нямаме загуба. Те просто са постоянни. Това е разликата. ЦСКА си взе мачове, в които не убедиха, но побеждават. Лудогорец свали малко нивото. Времето ще покаже какво ще се случи при мен. Здрав съм, в добра форма. Не изключвам никакви варианти. Пожелавам на националния отбор да се представи много по-добре. Защо и да не победим Сърбия? Това ще е един подарък. Трябва да сме позитивни, заедно за доброто на българския футбол“, завърши Георги Миланов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ