Енгибар Енгибаров може да поеме Спартак Варна във Втора лига

7 Dni Sport02.06.2023
Спартак Варна - Хебър Пазарджик,

Назначеният наскоро за спортен директор на Спартак Варна Енгбиар Енгибаров е вариант да води тима във Втора лига. Както е известно, соколите изпаднаха от елита след само един сезон и през следващия ще се опитат пак да се качат на асансьора.

Старши треньорът Димитър Димитров обяви след победата над Септември Сф с 1:0, която се оказа пирова, че напуска. Все пак Херо ще води соколите и в последния мач – гостуването на Пирин Благоевград в понеделник. Той е от значение за орлетата, които може да се озоват на бараж.

Енгибаров вече е води Спартак през 2017/19 в Североизточната Трета лига, като вкара тима при пфоесионалистите, но през лятото на 2019-а пое елитния тогава Витоша Бистрица.

В кариерата си е бил още начело на Дунав Русе (2005/06) и помощник-треньор в Ботев Пловдив. Ръководството на варненци обаче умува и върху други варианти за овакантения пост.

Димитър Димитров пък, 24 часа по-късно, обяви, че е категоричен в решението си да напусне отбора.

„Не, не съм размислил и няма как да стане. Аз отдавна съм го взел решението без значение дали щеше да остане отбора в елита или да изпадне. Имаше някои неща в управлението на клуба, които не можеше да ги приема. Затова и взех това решение. Ще водя Спартак в последния кръг срещу Пирин в Благоевград, няма да го оставя. Ще гоним победата и в тази среща. Няма надежда да променя решението си. Аз съм такъв човек, че когато нещо не ми харесва си го казвам и си тръгвам. Нямам идея кой може да поеме Спартак след мен. Чиликов и Киселичков предполагам, че също няма да останат, защото са на същото становище като мен“, категорично зяви Димитър Димитров.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ