Ивайло Петев се ползва с доверие, ще работи дългосрочно в Разград

7 Dni Sport01.06.2023
ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Ивайло Петев

Шампионската титла няма да реши бъдещето на треньора на Лудогорец Ивайло Петев. Опитният специалист със сигурност остава начело на българския шампион. Петев се ползва с голямо доверие както от собствениците на клуба – Кирил и Георги Домусчиеви, така и от цялото ръководство. Треньорът не само ще остане на „Хювефарма Арена“, но и има споразумение за дългосрочна работа в Лудогорец.

Петев е спечелил доверието на собствениците и ръководството на Лудогорец с работата си до този момент. Всички в клуба са изключително доволни от цялостната концепция и идеи, които той налага за развитието на отбора. Треньорът залага на агресивен и нападателен футбол, като идеята му е отборът да държи топката и контрола над мачовете.

Специалистът е направил силно впечатление на ръководството и с налаганата дисциплина. Той много държал играчите да спазват стриктно тактическите му оказания, да бъдат концентрирани и във всеки мач да се раздават на сто процента. Тренировъчният процес не правил изключение, като наставникът обръщал нужното внимание и на хранителния режим на играчите. Петев полагал усилия да изпипа всеки детайл.

Откакто пое Лудогорец ясно личи, че Петев не робува на имена и вече на няколко пъти с твърдите си и точни действия показа на играчите кой командва. При него няма титуляри и резерви – който се намира в най-добра момента форма, той играе.

Неслучайно вече на няколко пъти изразява недоволство от играта на отбора в дефанзивен план. Нещо, което не правеше предишния наставник Анте Шимунджа, който в това отношение остави тежко наследство.

Като цяло треньорът на „орлите“ разполага с пълен картбланш да действа според неговите идеи и разбирания. Петев вече е провел разговори с част от играчите, от които е недоволен. От тях едно нещо е станало ясно – нямал намерение да прави компромиси с нито един футболист и е готов да „замрази“ на резервната скамейка всеки един, който не показва нужната класа и отговорност. Лудогорец вече няколко пъти е предприемал подобни действия и от клуба са твърдо решени и сега да го направят при необходимост.

Подкрепата, с която се ползва Петев, му дава допълнително самочувствие и увереност да осъществи своите планове. Близки до клуба разкриха, че братя Домусчиеви твърдо ще подкрепят наставника, ако реши да остави на пейката футболист, който не отговаря на изискванията на треньора. Подобен ход бе рискувал даден трансфер, но това не било проблем, тъй като финансовото състояние на Лудогорец не зависи от една или две продажби. За Лудогорец много по-важно е да изгради силен отбор, който да доминира през следващите години.

Вторият престой Ивайло Петев начело на шампионите започна в началото на март. Тогава клубът освободи словенеца Анте Шимунджа след поражението с 0:1 на “Хювефарма Арена” от Пирин. Петев бързо успя да вдигне отбора. Под негово ръководство бяха натрупани 9 поредни победи в efbet Лига. Наред с това тимът спечели Купата на България.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ