Локомотив София посреща тима на Ботев Пловдив в интересен двубой

7 Dni Sport01.06.2023
Ботев Пловдив - Локомотив София, Антонио Вутов

Локомотив (София) приема Ботев (Пловдив) в мач от 35-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в “Надежда” стартира в 17:30 часа, а главен рефер ще бъде Валентин Железов.

И двата тима се намират в групата, разпределяща позициите от от седмо до десето място, но и двата тима нямат за какво да се борят. “Железничарите” се намират на третото място в групата с актив от 42 точки и са на цели 13 за седмия Славия. При два оставащи кръга Локомотив няма как да се изкачи по-нагоре в класирането, тъй като и вторият Арда е с 10 пункта преднина. Така пред отбора остава единствено да покаже добра игра и да се реваншира на феновете си за загубата в миналия кръг от тима от Кърджали.

При Ботев ситуацията е сходна, тъй като отборът се намира на последното място и още от началото на плейофната фаза нямаше как да се бори за седмата позиция, тъй като точково изоставаше много. “Канарчетата” със сигурност ще завършат кампанията на десетото място, тъй като Локо (Сф) е с цели 9 точки пред тях и при два оставащи кръг пловдивчани няма как да догонят тима от столицата. По-притеснителното за феновете е, че от началото на плейофите Ботев няма все още победа и след 4 изиграни срещи има само едно равенство – в миналия кръг срещу Славия. Освен това “канарчетата” имат вкаран и само 1 гол през този период – при загубата с 1:2 в Кърджали.

Преди няколко седмици двата тима се срещнаха на “Колежа”, когато Локомотив (София) победи с 2:0, а след това се стигна до ексцесии на терена между футболисти на Ботев и фенове на тима. Освен този мач преди това през сезона двата отбора се срещнаха още два пъти в редовната кампания. В първия мач “железничарите” победиха у дома с 2:0, а след това направиха 0:0 в Пловдив. Така вече три поредни срещи Ботев няма гол срещу Локомотив.

Локомотив София – Ботев Пловдив

Вероятни състави:

Локомотив София: Гай, Диас, Малембана, Роча, Франко, Милошев, Кацаров, Орачев, Вутов, Франса, Бакалов

Ботев Пловдив: Ханкич, Минков, Работов, Генев, Папазов, Балтанов, Ето’о, Колев, Переа, Секулич, Думбуя

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ