Капитанката на националния отбор аут за сезона

7 Dni Sport31.05.2023
Screenshot 2023-05-31 at 13.53.39

Българският национален отбор по волейбол за жени започна новото издание на Лигата на нациите в Япония с победа с 3:0 (25:12, 25:17, 25:19) срещу Хърватия, но капитанката Мирослава Паскова получи контузия в третия гейм. Президентът на БФВолейбол Любо Ганев съобщи първо пред Дарик радио и dsport, че Паскова има счупване на коста и ще трябва да се оперира. Той стори това преди дори да информира селекционера Лоренцо Мичели.

„За съжаление има счупване на коста. До две седмици трябва да се оперира“, каза Ганев.

„За съжаление такива са новините. Организираме транспортирането до България и сменянето с друга състезателка“, добави той.

„Тя не беше само капитан на отбора, а двигател, мотор, човек, който обединяваше всички около себе си. Преди няколко минути се разбра.“

„Аз съм много доволен от начина на игра на момичета. Играят сплотено, вярват в себе си. Надявам се да продължават така. Колективът е страхотен. Личи си, че е страхотен колектив. Победата в първия мач ще им вдъхне много повече самочувствие. Ако продължават така да работят, резултатите ще дойдат. Лоренцо е емоционален човек и е напълно нормална реакцията му. Той е напълно нормално да е доволен от резултатите, които отборът постига. Целта пред отбора е да играе максимално добре, максимално сплотено. Това е отборът, който следващите години ще играе. Целта е оставане в Лигата на нациите, защото тук са най-силните отбори в света“, допълни Любо Ганев.

Автор: Инес Павлова / „Дспорт“

Снимка: Българска федерация по волейбол


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ