Подкрепям бултрасите, Крумовград да започне в Първа лига от Коматево

7 Dni Sport31.05.2023
ФК Крумовград

Крумовград си спечели по спортен път дебютно участие в efbet Лига. Всички в родопския град са щастливи и угрижени. Еуфорията от предстоящите срещи премина бързо в загриженост къде ще са домакинските мачове на отбора? В града не може, защото не отговаря на лицензионните изисквания местният стадион. Скоро ще бъде различен и с лиценз, но когато бъде построено ново, кокетно съоръжение. Дотогава къде ще играе Крумовград домакинските си мачове?

В Кърджали не си дават стадиона, по моя информация, а е на 50 км. Заговори се, че Ботев Пд ще даде срещу заплащане, новопостроения и отскоро влязъл в експоатация стадион бижу „Христо Ботев“ в Пловдив. Само че вчера се появи декларация на част от „бултрасите“, които твърдо са против Крумовград да домакинства на „Христо Ботев“ и аз ги подкрепям, без да имам нищо против новобранците в елита. Те не искат да делят терен с друг отбор след десетте години ходене по мъките и премеждията по строежа на „Колежа“. За бултрасите е провокация спрямо тях идеята Ботев да дели стадиона с друг тим.

Подкрепям и написаното от КПБП, че щом те са могли да подкрепят любимия им тим в Коматево, то и феновете на Крумовград могат да го направят там. Още повече нека сме реалисти, едва ли от Крумовград ще идват повече от 100/200 привърженици, а за местните пловдивски фенове интересът към крумомградския тим едва ли ще надхвърля капацитета от 3 000 зрители в най- интересните мачове.

Стигам и до въпросите ми към БФС и комисиите, от които зависи ФК Крумовград да играе на базата в Коматево. Как Ботев Пд игра до пред месец там и това съоръжение имаше лиценз, а сега нямало? Кой от БФС има интерес да се създава напрежение в Пловдив и то още преди да са се успокоили феновете на Ботев и Локомотив около изграждането на стадионите им? БФС като не може да влияе на Арда да приюти временно Крумовград в Кърджали, може да даде лиценз на Коматево и да стопира евентуално напрежение,за което говорят „бултрасите“. Футболният съюз като е дал лиценз на Бистрица, да върне лиценза на базата в Коматево.

Да ме прощават ФК Крумовград и верните им привърженици, но след като са в efbet Лига и нямат готово съоръжение, то не е лошо да започнат от Коматево. Там да се радват на успехите, докато не им построят нов, кокетен стадион, който да е на мястото на сегашния и да отговаря на лицензионните критерии. Тогава всички ще изпитат удоволствието да играе отбора на Крумовград у дома, където и стените ще помагат, а привържениците ще са горди от отбора и ръководството му.

Нека БФС, ръководствата на Крумовград и Ботев Пловдив да се вслушат в позицията на „бултрасите“ и да изпреварят събитията и новият участник в Първа лига да домакинства на базата в Коматево.

Автор: Валентин Грънчаров / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ