Най-слабият състав на Берое от 15 години насам

7 Dni Sport31.05.2023
Берое - Септември София, Отбор

Берое е на път да запише най-слабият си сезон в Първа лига от 15 години, когато за последно изпадна от елита. През кампанията 2007/08 заралии завършиха на 14-о място с актив от 26 точки след 30 кръга и се простиха с групата на майсторите. В момента след 33 двубоя зелено-белите имат 31 пункта, като остават още два тура до края, в които трябва и математически да си подсогурят спасението. Първият мачбол е днес срещу Пирин Благоевград на стадиона Под Аязмото.

През сезон 2011/12 Берое завърши с 35 точки, но в 30 срещи, които му отредиха десето място. Сега може да е най-много 11-ти, с максимум 37 пункта, но и от 35 двубоя. Накрая воденият от Николай Киров-Белия състав гостува на Хебър Пз. Това най-вероятно ще е и последната среща за специалиста, който е много малко вероятно да продължи да води тима.

Заралии имат да решават и далеч по-важен въпрос – собствеността, след като са близо до договорка с американска мениджърска компания.

Старши треньорът на Пирин Христо Янев пък обяви, че няма да рискува здравето на тарана си Преслав Йорданов. Той вече води леки занимания, но ням ада се появи на терена. С орлетата приключи и Макрецкис. „За нас беше чест да имахме такъв играч в редиците си. Напрежението е голямо, но няма да си правим сметки без кръчмар. Излизаме и играем нашата си игра и се борим до последно“, сподели младият наставник, който веднъж вече изпада от Първа лига – през 2017 година с Нефтохимик.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ