Берое и Пирин Благоевград излизат във важен мач под „Аязмото“

7 Dni Sport31.05.2023
Левски - Берое,

Берое и Пирин се изправят един срещу друг в интригуващ двубой от 34-ия кръг в efbet Лига. Мачът в Стара Загора е от 19:00 часа и ще бъде ръководен от Кристиян Колев.

Срещата може да даде отговор на въпроса кой ще запази със сигурност елитния си статут и през следващия сезон. Два кръга преди края на шампионата заралии се намират на 5 точки от 14-ото място и бараж за спасение. „Орлетата“ са с точка по-малко от днешния си съперник, така че при победа на някой от двата отбора, той ще си гарантира мястото сред най-добрите и догодина.

От началото на плейофната фаза Берое записа успех, равенство и загуба, докато тимът на Христо Янев спечели два от трите си изиграни мача, а в другия отстъпи на Септември в София. В последния кръг старозагорци завършиха наравно със Спартак (Варна), а Пирин надделя над Ботев (Враца) с две дузпи.

Наставникът на домакините Николай Киров няма да може да разчита на Спас Георгиев, който ще пропусне срещата заради натрупани картони. Благоевградчани нямат сериозни кадрови проблеми, а в групата, след изтърпяно наказание, се завръща Димитър Тонев.

В редовния сезон Берое спечели с 1:0 домакинството си срещу този съперник, а двубоят на стадион „Христо Ботев“ завърши при нулево равенство.

Береое – Пирин Благоевград

Вероятни състави:

Берое: Караджов, Сана Гомес, Челич, Машедо, Траоре, Енрике, Мара, Юсеин, Мечев, Василев, Йорданов

Пирин Благоевград: Ковальов, Йорданов, Дюлгеров, Сенхаджи, Велев, Тасев, Семенив, Шоколаров, Будинов, Кондраков

Начало: 19:00 часа
Съдия: Кристиян Колев
Стадион: „Берое“, Стара Загора

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ