„Григор Димитров се нарежда на опашката. За пръв път от 48 месеца. Заминавай.“

7 Dni Sport30.05.2023
Григор Димитров,

През миналата седмица научихме списъка с участниците на надпреварата в Куинс и веднага ни направи впечатление липсата на Григор Димитров. Бившият шампион никога през кариерата си не беше пропускал да играе на най-големия подготвителен турнир на трева, което до голяма степен се дължеше и на обстоятелството, че организаторите бяха едни от първите, които повярваха в големите бъдещи успехи на първата ни ракета, предоставяйки му „уайлд кард“ за основната схема през 2009-та година, въпреки че тогава Гришо е извън топ 1000 на света.

Оказва се обаче, че явно Димитров има желание да натрупа възможно най-много мачове на тревната настилка и ще го видим да стартира участието си в Лондон от квалификациите. Припомняме ви че, най-добрият български тенисист вече потвърди че ще играе на ATP 250 състезанието в Щутгарт, което ще започне само ден след края на Ролан Гарос, така че очевидно сезонът на трева е една от големите цели през тази година за нашия сънародник.

За последно хасковлията е преминавал през пресявки в Женева, когато преди четири години се намираше в серия от поражения и отново напълно умишлено предпочете да изиграе два допълнителни двубоя, като в крайна сметка беше спрян от Федерико Делбонис в откриващия кръг на същинското състезание.

Интересното е, че Григор дори няма да е първи поставен в квалификациите, защото Томи Пол (световен номер 17) е решил да използва същата тактика, а там ще дебнат още играчи от ранга на Кристофър О’Конъл, Адриан Манарино, Артур Фис и Емил Руусувуори.

Автор: „Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ