Рикардиньо: Чувствам се щастлив, много ми харесва в Левски

7 Dni Sport30.05.2023
Левски - Черно море, Рикардиньо

Бразилецът Рикардиньо пристигна в Левски през зимната пауза. Привлечен от Станимир Стоилов той загатна за нюха си към гола още по време на подготовката в Дубай. По време на сезона централният нападател се развихри и в 15 срещи заби 9 гола, което го превърна във водещ реализатор за тима от столицата.

22-годишният бразилец коментира представянето си до този момент и още любопитни теми свързани с него и Левски.

Рикардиньо, очакваше ли да стартираш толкова силно с отбора на Левски?

Когато пристигнеш в нов клуб, очакваш да свикнеш бързо, нещата да тръгнат добре. Дойдох и исках бързо да науча манталитета, да започна добре на новото място. Бързо започнах да вкарвам, вече имам 9 гола и мисля, че всичко започна добре и се чувствам добре.

Колко щастлив се чувстваш сега в Левски?

Много, много щастлив се чувствам. Клубът ме прие, публиката се държи много добре с мен, семейството ми се чувства комфортно. Не мога да крия, че съм много щастлив.

Как ти се струва градът, животът и футболът тук?

Много ми харесва всичко. Градът е много спокоен. Много е различно от Бразилия, но ми харесва много. Хубаво е за живот. Тук се живее хубаво, а и футболът ми допада.

Другите бразилци в Левски колко помогнаха за твоята адаптация в клуба?

Много голяма помощ оказаха. Помогнаха ми за адаптацията. Още преди да дойда, вече общувах с тях. Пишехме си съобщения и помогнаха. Откакто пристигнах, те винаги са с мен и винаги ме поддържат. Всички сме много близки.

Как ти се отрази, че треньорът, който те доведе си тръгна? И има ли разлики при новия ви наставник?

Има разлики, но са малко. Много ми помагаше, че Мъри говори португалски. Това много ми помагаше в адаптацията ми. Но сега при Елин получавам същото доверие, което ми даваше Мъри Стоилов. На терена не се изискват много различни неща от мен.

Смяташ ли, че Левски ще успее да се класира трети или през бараж да влезе в европейските клубни турнири за новия сезон?

Вярвам, че ще успеем във всички мачове до края на сезона, докато имаме математически шанс ще се борим за третото място. Левски е голям клуб и не го задоволяват тези позиции, но сега сме четвърти и искаме да бъдем трети. Ние имаме голямо желание да играем в Европа през следващия сезон.

Вкара вече 9 гола, кой от тях ти харесва най-много?

Най-много си харесвам гола, който вкарах срещу Ботев в Пловдив, защото беше празник. Те си откриваха стадиона и аз вкарах първия гол там. Беше си една специална вечер и гол.

Какво е мнението ти за атмосферата в Левски? Има ли добър колектив между играчите?

Да, да колективът е добър. Всички момчета в отбора имат изключителни качества. Не забравяйте, че ние сме много млад отбор. Повечето момчета са между 22 и 23 години. Не сме много опитни, но имаме качества. Колективът е добър, както когато сме на терена, а така и извън игрището.

Тогава да те попитам кой е най-добрият футболист в Левски?

Труден въпрос, но ние имаме играчи като Роналдо, Уелтон и Фуфу /б.а Филип Кръстев/ имаме много добри играчи и хора.

За финал кой ти е най-любимият играч на света?

В момента най-добрият е Винисиус Жуниор. Виждате как играе в европейския футбол. Иначе на моята позиция най-много ми харесва Холанд.

Автор: Стефан Стоянов / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ