Славия или Арда? Кой ще играе на бараж за Европа?

7 Dni Sport30.05.2023
Славия - Арда Кърджали,

Отборите на Славия и Арда ще определят отбора, който ще гостува в на четвъртия в класирането в битка за участие в Лигата на конференциите. Към момента „белите“ имат преднина от 3 точки пред отбора от Кърджали.

Решителният мач се очертава да бъде на 1 юни от 20:00 часа, когато Арда посреща Славия. След това ще има още един кръг, в който отборът на Александър Тунчев ще гостува на Ботев Пловдив, а Славия ще приеме Локомотив София.

Ако Арда победи Славия в прекия двубой то двата тима ще се изравнят по точки. Тук трябва да припомним, че за разлика от първата шестица и битката за оцеляване, в групата между 7-о и 10-о място се гледат преките двубои не само в редовния сезон, а и в плейофите.

В редовния сезон двата отбора си размениха по една победа с 1:0, а в първия мач от плейофите на стадион „Александър Шаламанов“ мачът завърши 0:0. Това означава, че победа на Арда ще даде преднина в битката за седмото място.

Ако се стигне до подобно развитие на мини-групата, то накрая ще се окажат решителните срещи с Ботев Пловдив и Локомотив София, но е важно да се отбележи, че двата отбора нямат реална цел, тъй като просто доиграват шампионата.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ