„Червената“ армия се активизира, 50 000 зрители ще гледат ЦСКА

7 Dni Sport30.05.2023
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Сектор "Г", Фенове

Последните две срещи на ЦСКА за сезона ще преминат при огромен интерес. За първи път от десетилетие насам армейците са толкова близо до шампионската титла, като се нуждаят от 6 точки, за да вдигнат за 32-и път най-значимия трофей у нас.

На пътя на червените до голямата цел стоят ФК ЦСКА 1948 Сф и Левски. Двубоят с тима, домакинстващ в Бистрица, е в събота от 18:00 часа на „Българска армия“, а вечното дерби от последния кръг е насрочено за сряда, от 18:45 часа на „Васил Левски“.

Еуфорията сред привържениците на ЦСКА е голяма, като над 15 000 привърженици ще подкрепят възпитаниците на Саша Илич в сблъсъка с ФК ЦСКА 1948, а на националния стадион се очакват около 35 000 червени и сини фенове. Така общо около 50 000 ще гледат последните два мача на ЦСКА за сезона. Очертава се вечното дерби да е ключово за амбициите и на двата съперника. Твърде вероятно е в последния кръг да се решава както битката за шампионската титла, така и тази за третото място. Както е известно, то ще даде директна квота за Лигата на конференциите, а четвъртото място ще прати на бараж. В тази борба са въвлечени ФК ЦСКА 1948 Сф и Левски.

През тази пролет стадион „Българска армия“ вече веднъж бе пълен до краен предел. Това се случи при домакинството на Лудогорец в края на април. Мощната подкрепа обаче не успя да помогне на тима, воден от Саша Илич, който допусна поражение с 0:1. В събота съперник ще е ФК ЦСКА 1948 Сф, а хилядите червени фенове по трибуните ще се надяват на различен развой на двубоя.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ