Арда Кърджали победи Локомотив София като гост в голов спектакъл

7 Dni Sport29.05.2023
Локомотив София - Арда Кърджали, Преслав Боруков, Светослав Ковачев

Отборът на Арда Кърджали победи Локомотив София с 3:1 като гост в София.

В 6-а минута Арда изпълни пряк свободен удар от дясната страна на терена, при който Алекс Петков се извиси високо във въздуха и нанесе удар с глава, който не остави шансове на Бабукар Гайе – 1:0 за Арда.

Малко след това Станислав Иванов напредна с топка в крака и опита удар от границата на наказателното поле, но изстрелът не бе силен и вратарят на Локомотив София улови без проблеми. В 29-а минута Давид Малембана видя свободно пространство и не се поколеба да отправи мощен шут от разстояние, който профуча над напречната греда на Анатолий Господинов.

Секунди по-късно Преслав Боруков изпревари Матеус Дуарте, като напредна с топка в крака и навлезе в наказателното поле, преди да стреля с десния крак, но Бабукар Гайе бе добре позициониран и успя да спаси.

В 37-а минута Преслав Боруков получи в празно пространство, след което успя да се измъкне от своя пазач с технично движение, а след това отклони към Светослав Ковачев, който елегантно с левия крак стреля, оставяйки безпомощен стража на Локомотив София – 2:0 за Арда.

В 55-а минута Локомотив София изпълни корнер чрез Антонио Вутов, който намери Алан Диас в наказателното поле, а последният се извиси високо и стреля с глава, за да оплете топката в мрежата.

Станислав Иванов връхлетя върху отскочила топка в 68-а минута, като шутира към противниковата врата, а след получилия се рикошет, кълбото премина много близо до напречната греда на Локомотив София. Секунди по-късно Светослав Ковачев овладя чудесно прострелен пас, като отклони към Преслав Боруков, който от чиста позиция стреля с глава, но не успя да уцели вратата.

В 89-а минута Арда можеше да реши всичко, след като Светослав Ковачев добри проби и отклони съм Станислав Иванов, но вратарят на Локомотив София спаси. Последва изстрел и от Иван Коконов, който премина встрани от дясната греда на Гайе.

Минута след това попадение реализира Ласана Н’Диайе.

Стартови състави:

Локомотив София: 1. Бабукар Гайе, 33. Алан Диас, 4. Мики Орачев, 12. Бруно Франко, 44. Божидар Кацаров, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев, 89. Матеус Дуарте, 39. Антонио Вутов, 70. Димо Бакалов, 11. Карлос Франса

Старши-треньор: Станислав Генчев

Арда Кърджали: 1. Анатолий Господинов, 2. Джуниет Али, 3. Умар Сако, 8. Милен Желев, 9. Преслав Боруков, 10. Светослав Ковачев, 21. Радослав Цонев, 24. Алекс Петков, 33. Иван Тилев, 77. Илия Юруков, 99. Станислав Иванов

Старши-треньор: Александър Тунчев

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ