Качествен полузащитник техничар подсилва ЦСКА преди двата мача за титлата

7 Dni Sport29.05.2023
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Саша Илич

Един от ключовите футболисти за ЦСКА през пролетта Тобиас Хайнц ще бъде на разположение на треньора Саша Илич за следващия двубой на тима.

Армейците посрещат ФК ЦСКА 1948 Сф в събота от 18:00 часа в последното си домакинство за кампанията.

24-годишният норвежец отпадна от групата на червените непосредствено преди срещата с Локомотив Пловдив, спечелена с 1:0. След нея Илич обясни, че причина за отсъствието му е сериозен семеен проблем, който го е принудил да се прибере в родината си.

Става дума за заболяване на негов близък роднина. До часове Хайнц трябва да бъде обратно у нас, като той ще се присъедини към утрешната тренировка на ЦСКА. Ако всичко е наред, норвежецът ще вземе участие в мача с тима, домакинстващ в Бистрица. Именно на стадион „Витоша“ Тобиас отбеляза и дебютното си попадение с червената фланелка, като донесе победата с 1:0 на 12 март.

За втори път в последните два сезона се налага футболист на ЦСКА да пътува до родината си заради проблеми в семейството.

Припомняме, че през миналата пролет Греъм Кери пропусна няколко срещи на тима, за да бъде до съпругата си, която се бореше с коварно заболяване.

Впоследствие това се превърна и в основна причина ирландецът да напусне като свободен агент през лятото и да се завърне на Острова, където носи екипа на Сейнт Джонсън. Техничният левичар е твърд титуляр в състава на светците, които завършиха в долната половина на таблицата в Шотландия.

Срещата с Локомотив Пловдив е първата, която Хайнц пропусна, откакто се присъедини към ЦСКА в началото на годината. Той вече има на сметката си 14 мача в първенството, в които вкара два гола – на ФК ЦСКА 1948 Сф и Лудогорец и се отчете с две асистенции.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ