Локомотив София не успява да намери нов старши-треньор към момента

7 Dni Sport27.05.2023
Левски - Хайдук, Николай Митов

Ръководството на Локомотив София е ударило на камък в опитите за намиране на нов старши треньор, който да наследи Станислав Генчев, разбра „Тема Спорт“. Сегашният наставник на столичните железничари е пред договор с Ботев Пловдив. Настоящият му контракт изтича с края на шампионата и засега няма развитие около негово оставане в „Надежда“.

Както вече ви информирахме, в Локо са имали два варианта за нов треньор – българин и чужденц, като и двата към днешна дата е малко вероятно да се случат. Бившият наставник на тима Младен Додич за сега не бил склонен да се завърне за трети път да работи със собственика Иван Василев. Той е начело на Явор в елита на Сърбия, но и неговият контракт изтича и е малко вероятно да продължи.

Друга интересна опция е бил Николай Митов. Бившият наставник на Хебър, Левски и др. в момента е на финални преговори с Монтана, на които бил дал дума. Там обаче имало разминване около щаба му и селекцията, но се очаква да има положителна развръзка и Митов за втори път да поеме тима от Северозапада. Всичко това поставяло столичните железничари в патова ситуация за нов наставник. Съществувала опция сегашният помощник на Станислав Генчев Живко Миланов да застане начело. Той има опит като старши на Левски.

Локомотив София вече работо лятната селекция и плановете за подготовка.

Очаква се и развитие около препдописването на договори със 7-8 основни състезатели от сегашния състав. Засега в „Надежда“ не се предвижда драстично свиване на бюджета въпреки заканите на собственика Иван Василев да напусне.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ