Хебър Пазарджик победи отборът на Септември София в интересен мач

7 Dni Sport26.05.2023
348573605_624748032899204_8657291173172469799_n

Отборът на Хебър Пазарджик изкова изключително ценен успех, след като победи с 3:1 Септември София в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Както е известно, двата отбора се борят за своето оцеляване в елита на страната и победата направи така, че Хебър задмина съперника си и вече е с 26 точки и вече е 14-и. Септември остана 15-и с 25 пункта, като в актуалното класиране столичани биха изпаднали, ако то се запази такова до края.

Георги Търтов поведе пазарджиклии в резултата с попадение в добавеното време на първата част, но Кристиян Пешов изравни резултата в 78-ата. Радостта на Септември обаче трая само три минути, след като Алекс Серано отново поведе отбора си напред, а Стефан Цонков оформи крайния резултат на „Георги Бенковски“ две минути преди края на срещата.

Мачът буди голям интерес и заради сблъсъка на треньорските скамейки между Любослав Пенев и Красимир Балъков. Двата отбора са замесени в битката за оцеляване – домакините се намират на 15-о място с актив от 23 точки, а столичани са с една позиция по-напред в таблицата и с 25 пункта.

В 22-ата Димитър Шейтанов направи страхотно спасяване, след като Петър Чуич не действа добре в наказателното поле на Септември след центриране на Търтов отдясно. Алехандро Серано нанесе силен удар с глава, но Шейтанов действа страхотно и изби. Секунди след това пък Стефан Цонков се озова в наказателното поле на Септември след блокиран удар на Венснанс Марсел, но от пет метра той не успя да прати топката във вратата на Шейтанов и уцели десния страничен стълб.

Хебър продължи с активните си действия, но Шейтанов направи поредно спасяване след удар с глава на Алекс Серано от няколко метра. Пет минути преди края на първото полувреме натискът на домакините даде нужния резултата, след като Венсан Марсел се разписа в срещата. Това се случи, след като нападателят се разписа, но в хода на атаката имаше контакт между Марк-Емилио Папазов и вратаря Шейтанов. Това принуди реферът Тодоров да отиде на on-field ревю, и след като разгледа ситуацията отмени гола на Хебър и показа жълт картон на Папазов.

В добавеното време на срещата домакините все пак откриха резултата. Октай Хамдиев получи в наказателното поле на столичани и шутира много силно, но Шейтанов отново реагира чудесно. Той прати обаче топката на пътя на Георги Търтов, който отблизо с глава откри резултата – 1:0.

Двадесет минути след подновяването на играта гостите стигнаха до първи точен удар към вратата на Хебър чак в 65-а минута, когато Валентин Йосков стреля от дистанция, но Петър Дебърлиев показа, че не е заспал под рамката на вратата си и с дясната ръка изби в корнер. В 78-ата Стефан Милич се пребори в наказателното поле на Хебър и подаде с глава към Кристиян Пешов, който отправи мощен удар с левия крак и беше неспасяем за Дебърлиев.

Попадението дълго беше разглеждано от реферите за потенциална засада, но такава нямаше.

Домакините пак излязоха напред в резултата, след като резервата Лорен Марузин надбяга вдясно Пешов и центрира към Алекс Серано. Той не се посвени и шутира силно с левия крак от воле, за да не остави шансове на Шейтанов – 2:1.

Тимът от Пазарджик вкара трети гол две минути преди края на срещата, след като топката беше центрирана в наказателното поле на Сепетмври отдясно. Бранител на гостите опита да изчисти, но вместо това я прати към Цонков, който отблизо с глава не сбърка за 3:1.

Хебър Пазарджик – Септември София 3:1

1:0 Търтов 45+1′
1:1 Пешов 78′
2:1 Серано 81′
3:1 Цонков 88′

Стадион: „Георги Бенковски“, Пазарджик

Главен съдия: Станислав Тодоров

Хебър Пазарджик: 1. Петър Дебърлиев-К, 33. Стефан Цонков, 5. Мартин Михайлов, 55. Георги Вълчев, 27. Роберт Мазан, 44. Николай Николаев, 8. Алехандро Гарсия, 97. Венсан Марсел, 10. Марк-Емилио Папазов, 77. Октай Хамдиев, 98. Георги Търтов

Резерви: 88. Мартин Янков, 99. Архан Исуф, 3. Богомил Божуркин, 9. Ивайло Михайлов, 28. Осира Корнел, 84. Стилиян Тисовски, 7. Стоян Стоичков, 11. Лорен Марузин, 39. Анте Живкович

Старши-треньор: Любослав Пенев

Септември София: 21. Димитър Шейтанов, 14. Мартин Стоянов, 26. Константин Чешмеджиев, 24. Стефан Милич, 16. Кристиян Пешов, 18 Петър Чуич, 20. Красимир Станоев-К, 17. Симеон Александров, 6. Атанас Кабов, 3. Мартин Петков, 9. Валентин Йосков

Резерви: 1. Иван Василев, 7. Айкут Рамадан, 8. Александър Тодоров, 15. Влатко Стояновски, 4. Иван Арсов, 23. Йоан Гаврилов, 11. Мартин Ачков, 13. Мартин Николов, 19. Митко Митков

Старши-треньор: Красимир Балъков

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ