Важните летни дати за българските отбори – Европа, първенство и трансферен прозорец

7 Dni Sport26.05.2023
Лудогорец - ЦСКА, Юрген Матей

След около 15 дни ще завърши официално футболния сезон в България. На 7 юни ще се играе последния кръг в първата шестица, а след това трябва да се изиграят и последните два официални мача – този, който ще определи последният ни представител в Лигата на конференциите и този, който ще определи и последният отбор, който ще играе в efbet Лига следващия сезон или с други думи казано баража между 14-тия в елита и третия във Втора лига.

Почивката обаче ще бъде изключително кратка и само няколко седмици по-късно екшънът започва отново – европейско участие и вътрешно първенство.

Първата важна дата всъщност са две дати – 20 и 21 юни, тогава по програма УЕФА трябва да изтегли жребия за 1 и 2 предварителен кръг на Шампионската лига и Лигата на конференциите. Шампионът ще разбере директен съперник в Първи кръг, докато останалите ни 3 представителя в Лигата на конференциите ще знаят евентуални съперници за Втори кръг.

Мачовете от първи кръг в Шампионската лига ще се играят на 11/12 юли, а реваншите на 18/19 юли. Всъщност точно между тези два мача официално ще стартира сезон 2023/2024 на efbet Лига. Първият кръг е предвиден за уикенда на 15/16 юли.

И докато отборите ни в Лигата на конференциите чакат първите мачове, то ще разберат и евентуални съперници за след това. Жребият за 3 кръг в двата турнира е на 24 юли.

Първите мачове от Втори предварителен кръг на Шампионската лига са на 25/26 юни, а реваншите на 1/2 август. В Лигата на конференциите датата на първия мач с българско участие е 27 юли, а реваншът е 3 август. До този момент нашите представители вече трябва да са изиграли два кръга от вътрешното първенство.

Трансферният прозорец в България отваря на 15 юни и ще затвори чак на 6 септември. В това отношение вървим заедно с Белгия, Северна Македония, Словакия, Молдова и Румъния.

Все още няма насрочена дата за мача за Суперкупата на България. Ако Лудогорец стане шампион мачът отново ще е срещу ЦСКА 1948, а ако ЦСКА стане шампион то за Суперкупата ще играе срещу Лудогорец.

Автор: Веско Вълчев / „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ