Левски продаде едва 1,4% от новите акции за първия етап

7 Dni Sport26.05.2023
Пресконференция на Левски, Наско Сираков

41 842 броя обикновени поименни акции с право на глас от новата емисия акции на “Левски” са закупени до края на първия етап от процедурата по увеличаване на капитала на дружеството. Това обявиха официално от “Герена”.

Общата емисионна стойност е в размер на 209 210 лв. Всички набрани суми директно погасяват задълженията на ПФК “Левски” АД към НАП.

Въпросните 41 842 закупени акции обаче представляват по-малко от 1,4% (42 000) от издадените нови 3 милиона обикновени поименни акции, всяка една с право на един глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5 лева. Пускането на новата емисия бе съгласно решение на общото събрание на акционерите на дружеството от 6 април, вписано в Търговския регистър на 21 април.

Вторият етап от процедурата започва на 29 май и ще приключи на 11 юни 2023 г. В него може да участва всяко лице, което е било акционер към датата на вземане на решението за увеличаване на капитала (6 април), включително и тези акционери, записали акции от емисията в първия етап.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ