Григор Димитров срещу Тайлър Фриц в мач за финал на АТП 250 в Женева

7 Dni Sport26.05.2023
Григор Димитров,

Григор Димитров ще излезе в битка за класиране във финала на турнира от сериите АТП 250 в Женева днес. Българският тенисист ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц не преди 15:00 часа българско време.

Димитров вече записа две победи в надпреварата, която е подгряваща за Откритото първенство на Франция, което започва в неделя. На старта Григор се справи с Роберто Карбайес Баена в два сета, а вчера той обърна австралиеца Кристофър О’Конъл за победа в три сета. В същото време Фриц разби Иля Ивашка от Беларус с 6-0, 6-1.

Това ще бъде втори мач между Димитров и Фриц, като американецът е спечелил единствената среща до момента – на Мастърса в Мадрид през 2019. 25-годишният Фриц заема 9-то място в световната ранглиста. Димитров гони първо участие във финал на ниво АТП от 2018 година насам.

Важен мач днес ще има и третата ни ракета Адриан Андреев. 22-годишният Андреев ще се изправи срещу 227-ия в света аржентинец Хенаро Оливери в двубой от третия кръг на квалификациите за Ролан Гарос. При победа Андреев ще се класира за дебютно участие в турнирите от Големия шлем. Очаква се срещата да започне около 14:00 часа българско време.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ