„Истина е, Гриша Ганчев изпрати човек в Бразилия и Колумбия. Има конкретно поставана цел свързана с ЦСКА.“

7 Dni Sport26.05.2023
Лудогорец - ЦСКА, Саша Илич

Бившият главен мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов ще има специална мисия в следващите дни.

Ексхалфът на червените пътува за Южна Америка, където ще наблюдава офанзивни футболисти за лятната селекция на тима. Както е известно, Стоилов продължава да участва активно в трансферните процеси в Борисовата градина, макар че от близо две години официално не изпълнява никаква роля в клуба. Той има много солидни контакти в Южна Америка, откъдето през годините доведе десетки играчи първо в Литекс, а след това и в ЦСКА. И този път Бразилия и Колумбия са пазарите, към които от „Армията“ са се насочили. Червените вече имат набелязани конкретни имена, с които Стоилов освен, че ще наблюдава, ще влезе и в конкретни преговори за преминаването им у нас.

Припомняме, че един от титулярите при победата с 3:2 над Ювентус през 1994 г. бе в Бразилия и в началото на годината, когато гледаше срещи от щатските първенства. Именно тогава той е харесал състезатели, за които сега се връща в страната на кафето. Болшинството от тях играят в местната втора дивизия.

ЦСКА работи много сериозно по селекцията си, като именно Стойчо Стоилов на няколко пъти през пролетта наблюдаваше изявите на опорния полузащитник на Пирин Чебрайлс Макрецкис. В крайна сметка обаче латвиецът ще продължи кариерата си в унгарския Ференцварош. В края на април пък скаутът на червените пътува и до Португалия, като местните медии разкриха, че е изгледал на живо срещата между Порто и Боависта.

Тимът ще се подсили с поне трима -четирима играчи през лятото, като са набелязани и състезатели от Първа лига. Един от тях е левият халфбек на Ботев Пловдив Па Конате. Договорът на гвинееца с канарчетата изтича след края на сезона и няма да бъде подновен, а ЦСКА ще опита да се възползва от това.

Автор: „Тема спорт“

Снимка: Официален сайт на ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ