Бербатов алармира за ‘‘прозрачна‘‘ схема: Тихомълком БФС изключи нови 41 члена

7 Dni Sport25.05.2023
Борислав Михайлов,

Димитър Бербатов и екипът му алармираха, че „тихомълком“ БФС е изключил от системата си още 41 отбора по време на Изпълкома на 23 май.

Те изразиха притеснения, че при провеждане на нов изборен Конгрес на БФС изведнъж може да се окаже, че някои от „неудобните“ клубове са в апокрифния списък на Борислав Михайлов.

От „Р-Еволюцията е тук“ се обърнаха към членовете на Изпълнителния комитет, гласували за взетото решение, както и всички български клубове с въпроса до кога ще продължава „безпардонното управление с тайни схеми и страх“.

Ето какво написаха от екипа на бившия нападател на Манчестър Юнайтед:

„Написалият си оценка 6 за прозрачност Борислав Михайлов и приближението му от ръководството на футболния съюз отново се проявиха с „напълно прозрачна“ схема, чрез която доказаха за пореден път, че единственото, за което им пука в българския футбол, е те да са в него колкото може повече. На цената на всичко. На цената на пълното досъсипване и на малкото, останало несъсипано във футбола. С пълен непукизъм към хората, които реално изграждат футбола – клубовете.

По типичния за това безславно управление безпардонен начин, скришом, Михайлов и компания са изключили нови 41 клуба, членове на БФС. Случило се е на последното заседание на Изпълкома. Без дори да се предоставят имената им и да се разгледат конкретни поводи за изключване на конкретен клуб. А какво да говорим за евентуално предварително съдействие от работните хора в централата за евентуално изчистване на проблеми в клубове в името на българския футбол. Но нали вече ви е ясно – какво им пука за него?

Тихомълком, с присъщата уж небрежност, а всъщност наглост, Михайлов и приближението му предложили, а членовете на Изпълкома гласували да се изключат 41 клуба. Без дори да знаят кои са и какви са евентуалните им провинения.

Зад всичко това прозира едно – при провеждане на нов изборен Конгрес на БФС изведнъж да се окаже, че някои от „неудобните“ клубове са в апокрифния списък на Боби с предварително изключени.

Господа „прозрачни отличници“, защо в решенията от заседанието на Изпълкома не споменавате и дума за изключените клубове?

https://www.bfunion.bg/news/49293/0

Уважаеми членове на Изпълкома, не ви ли е поне малко гузно, че гласувате изключване от системата на БФС на клубове, без дори да са ви предоставили имената им? Докога ще продължавате лесно и кротко да приемате роля на използвана маша в ръцете на Михайлов и най-близкото му обкръжение за изпълнение на негови схеми, които в същото време доубиват футбола?

Уважаеми клубове, докога ще продължава безпардонното управление с тайни схеми и страх? Докога ще им позволяваме да изнудват, плашат и манипулират, само, за да си стоят в Бояна? Да, само в Бояна, защото Михайлов по стадиони не може да го видите. На него му е важен само неговият стол и не би се спрял пред нищо – дори да се саморазправя с хора, които истински обичат футбола и живеят с него, на стадиона.

Всеки ден повече на власт на отдавна самозабравилите се отличници е с дългосрочни пагубни последствия за българския футбол!

Затова промяната в българския футбол е наложителна и ние ще се борим докрай за нея“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ