Красимир Чомаков: Искам да излезна и да кажа истината преди битката за титлата, дано Левски вземе правилното решение

7 Dni Sport25.05.2023
Красимир Чомаков, Атанас Борносузов

Макар и да игра на „Българска армия” преди повече от 20 години, Красимир Чомаков си остава завинаги в сърцата на феновете на ЦСКА. Той вече дълги години живее в Италия, но през сезон 2020-21 беше помощник-треньор на ЦСКА-София и знае перфектно какво се случва в клуба. Бившият национал, който коментира шансовете на „червените” да станат шампиони. Той разкри и притеснителен факт, че е също сред пострадалите от наводненията в Италия, където живее в Равена.

Краси, какви са според теб шансовете ЦСКА да стане шампион и може ли това да се случи, или ще видим за пореден път Лудогорец с титлата?

– ЦСКА мисля, че беше ощетен в последната среща с Лудогорец. „Червените” заслужаваха да победят, но за съжаление това не се случи. В крайна сметка вече мачът е приключил и трябва да се гледа напред. Момчетата трябва да се съсредоточат в пред стоящите три срещи и да вземат максимума брой точки в тях. Разбира се, това няма да се случи никак лесно. Всички се хвърлят на 200% срещу ЦСКА. Разбира се, че ЦСКА има шанс за титлата. Докато математически не бъде решена задачата, „армейците” могат да станат шампиони. Надявам се искрено Лудогорец да сбърка някъде, но силно се съмнявам, че това ще се случи. Така стоят нещата.

– Реално има къде да сбъркат. Предстоят им мачове срещу ЦСКА 1948, както и с Левски и гостуване на Черно море…

– Да, това е така. По принцип има къде да допуснат грешка в оставащите мачове до края на сезона, но на терена нещата изглеждат малко по-различно.

– Мислиш, че има други странични фактори, така ли?

– Естествено, че има други такива фактори. Не бива да се заблуждаваме, защото докато ги отхвърляме тези неща и се правим, че те не съществуват, ще си продължаваме по същия начин. Старата песен на нов глас!

– Според теб за ЦСКА може да ли бъде от полза, че Лудогорец имат един мач повече за Купата на България? Мислиш ли, че могат да бъдат по-уморени играчите на Ивайло Петев?

– Честно казано, не вярвам това нещо да се случи.

– Сбърка ли някъде треньорът на ЦСКА Саша Илич през този сезон? Срещу водещите отбори в някои срещи отбора изглеждаше малко пасивен…

– Винаги, когато не успееш да си постигнеш целта, първият, който се гледа, е треньорът на отбора. Първо искам да кажа, че когато искаш да станеш шампион, трябва да побеждаваш във всяка една среща с по-слабите отбори. Реално погледнато с малки изключения това направи ЦСКА. За най-голямо съжаление „червените” допуснаха поражение от Лудогорец на „Българска армия” с 1:0. Това беше преломният мач в първенството. Дори и равенството вършеше добра работа, но момчетата не успяха.

– Върху кои елементи от играта на ЦСКА трябва да се работи повече и ако клубът не вдигне титлата трябва ли да бъде оставен Саша Илич на поста старши треньор?

– Във всеки един отбор има какво да се подобрява чисто игрово. ЦСКА не прави изключение. Мисля, че има много върху какво да се помисли в игрови план. Колкото до това дали Саша Илич трябва да бъде оставен на поста и да продължи да работи като треньор, го решават от ръководството на клуба. Президентът отговаря за това нещо. Трябва да се прецени дали са доволни от работата на Илич, или не са. Дали може да бъде заменен от по-добър наставник, или не може? Трябва да се помисли преди да се вземе подобен ход.

– Факт е, че доста години поред по това време вече шампионът на България беше ясен. Тази година все още не е така?

– Яснота няма да има докато не бъде решена задачата. Хубаво е, че до последно тази година има интрига за шампионската титла. Надявам се господин Ганчев да има план и да остави Саша Илич да продължи напред. Факт е, че доскоро ЦСКА беше първи в класирането.

– Сега на ЦСКА предстои поредната важна среща с Локо Пд на „Армията”. Какви са ти очакванията?

– Ще бъде наистина един много труден мач. Ако ЦСКА иска да залази шансовете си да стане шампион, е длъжен да победи. Трябва да се спечелят всички срещи до края на сезона.

– Левски ще играят и с Лудогорец, и с ЦСКА до края на първенството. Може ли „сините” да имат роля в това кой ще бъде шампион на България?

– Да, така е. Левски имат мачове и с двата претендента за титлата в следващите седмици. Със сигурност могат да повлияят на това кой ще бъде шампион на България. Не е ясно какво решение ще вземат от „Георги Аспарухов”. Да се надяваме, че ще бъде вярното.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ