ФИС потвърди стартовете за Световната купа в Банско и Пампорово за сезон 2023/24

7 Dni Sport25.05.2023
Банско 6

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24. Това стана по време на пролетната сесия на Съвета, която се проведе в Цюрих на 24 май. Днес пак там се провежда и 54-ияj конгрес на ФИС.

Според календара за новия сезон България за първи път в историята си ще домакинства в един сезон на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и сноуборд. Най-добрите алпийци ще карат в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. Стартовете ще са на 10 и 11 февруари 2024 г в Банско. Курортът приема тези две дисциплини за втори път след 2012 г.

Пампорово пък ще приеме за първи път състезания от ранг Световна купа. Двата старта в паралелния слалом ще се проведат на 20 и 21 януари 2024 г.

Доверието което ФИС гласува на България е в резултат на отличната работа, която федерацията извърши при организирането на Световни купи по ски и сноуборд от 2007 г насам. За този период страната ни е организирала 8 СК в ските и 3 в сноуборда в Банско и една Световна купа по сноуборд в София, а също така и световни младежки по ски и сноуборд. От 2003 г насам Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 европейски купи в алпийските ски и сноуборд, които също са проведени на най-високо ниво.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ