Кристофър О’Конъл ще бъде следващият съперник на Гришо в Женева

7 Dni Sport25.05.2023
Григор Димитров,

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу австралиеца Кристофър О’Конъл в мач от четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 250 в Женева днес.

Двубоят е насрочен за трети в програмата на Централния корт. Битките на главната арена в швейцарсия град започват в 12:30 часа българско време с мач на двойки и продължават с двубой между Иля Ивашка и Тейлър Фриц. Очаква се срещата на българина и австралиеца да стартира не преди 15:30 часа.

Това ще бъде втори мач между Димитров и О’Конъл, като първият завършва с победа на българина в първия кръг на Откритото първенство на Австралия през 2017 година. 28-годишният австралиец заема 85-то място в световната ранглиста.

Вчера, 24 май, Димитров победи в последователни сетове клей специалиста Роберто Карбайес Баена във фазата на 16-те най-добри.

О`Конъл пък изигра два мача дотук, въпреки че имаше късмет вторият му съперник да се контузи и откаже съответно. В първия си мач в Женева австралиецът победи с 2:1 сета хърватина Нино Сердарушич, а във втория водеше с 6:0, 3:0 на Бернабе Сапата Мирайес, когато испанецът се отказа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ