Голямата мъка свърши, остана само мъката! Със състав за 100 милиона яловият Лудогорец 65 минути буксува в Бистрица, после някак вкара два

витоша Бистрица Лудогорец~02

Лудогорец записа победа с 2:0 над Витоша в Бистрица. Разградчани, чийто състав е оценен на 50 милиона евро (или 100 милиона лева) от Transfermarkt.com, 65 минути се мъчиха да пречупят стегнатият отбор от 11 българи на Росен Кирилов. Трябва да се отбележи, че за първи път от много, много време в редиците на Лудогорец имаше цели четирима българи при първия съдийски сигнал.

За Пауло Аутуори стана ясно, че мачът ще е труден още в началото, когато дисциплинираният отбор на Витоша се подреди в собствената си половина и не допускаше опасности. В 20-та минута гол на Мисиджан бе правилно отменен заради засада, а в 25-та Жоао Пауло уцели гредата след изстрел с десния крак. Бистричани изпуснаха да накажат съперника в 28-та, когато техничен удар на Стефан Христов мина покрай целта.

През второто полувреме картинката не се промени, а Христов провали страхотна контра на своите след час игра. Наско Милев пое в централната зона и нахлу до наказателното поле, където подаде за своя съотборник на ъгъла на вратарското поле. Христов обаче не успя да овладее и ситуацията бе изпусната.

В 65-та минута Мисиджан показа класа с нахлуване от фланга на 25 метра от вратата и техничен удар, с който прати топката горния ляв ъгълна Георгиев за 1:0. 10 минути по-късно резервата Кешеру най-после сложи край на головата си суша, реализирайки след извеждащ пас с пета на Марселиньо.

Три минути преди края на срещата Анти Рениа центрира и Моци сложи главата си на пътя на топката, пращайки кълбото на сантиметри от вратата и разминавайки се с автогола.

Тимът на Пауло Аутуори събра 7 точки и се изкачи на четвъртото място в класирането, изоставайки на 3 от лидера Левски и на 2 от ЦСКА, който от 20:45 ч. играе със Славия. Витоша, с две победи и две загуби от началото на сезона, е на седмото място с шест точки.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

ВИТОША – ЛУДОГОРЕЦ 0:2

0:1 Върджил Мисиджан 65
0:2 
Клаудиу Кешерю 75 

ВИТОША: 12. Георгиев, 2. Гочев (73 – Рениа), 6. Гьонов, 10. Амзин, 16. Мутафчийски, 24. Купенов, 18. Цанков, 80. Котев ( 90 – Кочилов), 88. Лазаров (82 – Петров), 96. Милев, 99. Христов

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 25. Панов (62 – Натанаел), 5. Терзиев, 25. Моци, 3. Недялков, 18. Дяков ( 72 – Марселиньо), 44. Горалски, 92. Лукоки, 10. Кампаняро, 93. Мисиджан, 37. Жоао Пауло (56 – Кешеру)

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ