ФК ЦСКА 1948 и Лудогорец решават носителя на Купата на „България“

7 Dni Sport24.05.2023
ФК ЦСКА 1948 - Лудогорец, Спас Делев, Джонатан Перейра

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят един срещу друг във финал за Купата на България. Двубоят ще се проведе на стадион „Васил Левски“ в София и е с начален час 19:00, а главен съдия ще бъде Драгомир Драганов.

Преди финала се появиха информации, че се обмисля смяна на стадиона-домакин за срещата, но до такова нещо не се стигна.

Двата тима извървяха дълъг път, за да стигнат дотук, като в полуфиналите се справиха трудно със своите съперници, които бяха респективно Локомотив (София) и Черно море. Все пак „червени“ и „зелени“ ще спорят за ценния трофей, от който може да се окаже, че четвъртата позиция в шампионата на efbet Лига ще има висока стойност, тъй като може да изпрати отбор в европейските клубни турнири.

Към момента Лудогорец е лидер в класирането и ако стане шампион или завърши на едно от първите три места, което вече е сигурно и математически, и в същото време спечели Купата, то ще прехвърли една от евроквотите, която преминава през бараж със седмия, за четвъртата позиция. Същото ще стане и ако ФК ЦСКА 1948 спечели Купата и в крайното класиране завърши на трето място, където се намира в момента.

Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев ще разчита на всички футболисти без трайно контузените Рик Джонатан и Диниш Алмейда. И двамата наставници дадоха съвместен брифинг в деня преди мача, на който заявиха амбициите си да спечелят Купата.

Купа на България, финал:

ФК ЦСКА 1948 – Лудогорец

Вероятни състави:

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Фуртадо, Петров, Елитон, Сидклей, Чочев, Русев, Умарбаев, Педриньо, Кирилов, Колев

Лудогорец: Слуга, Витри, Вердон, Пластун, Текпетей, Пьотровски, Нареси, Десподов, Неделев, Делев, Тиаго

Стадион: „Васил Левски“, София
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 19:00 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ