Тодор Янчев: Няма нищо по-хубаво да се играе пред повече хора

7 Dni Sport23.05.2023
Тодор Янчев,

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Тодор Янчев говори на съвместна пресконференция с треньора на Лудогорец Ивайло Петев преди предстоящия финален сблъсък между двата тима за Купата на България. Янчев коментира резултатите на своя тим, поредицата от шест мача без победа, амбициите на отбора и феновете, които се очакват да бъдат по трибуните утре.

“Би било чудесно, ако напишем такава история като Ивайло Петев и неговия отбор. Ние сме амбицирани да тръгнем по този път. Винаги трябва да се започне отнякъде. Ще играем първи финал и можем да спечелим първи трофей. Така че има амбиция в нашия отбор.

Лично мен не ме притесняват последните ни резултати. Не успяхме да постигнем победи, но играхме срещу сериозни отбори като Левски и Черно море. Имахме ситуации да победим, но все пак направихме равенства. Това е част от футбола и не бива да се самозалъгваме.

Около всеки мач преди финала за Купата говорим едно и също: че гоним третото място в класирането паралелно с Купата. В момента финалът е най-важен за нас, но след това имаме цели и в първенството, като искаме да се класираме за евротурнирите.

Това е турнирен мач, който може и да не свърши в 90-те минути. Така че се готвим за дузпи.

Това е част от футбол – шест мача, нормално е. Нищо фрапантно не е станало за нашия отбор. Напълно нормални резултати. В повечето от ях можехме да победим, но така се стекоха самите двубои.

Най-важен е утрешният мач, какво е било преди половин година или една, когато сме спрели Лудогорец, не е толкова важно. Най-важно е бъдещето, а не да стоим и да лежим на стари лаври. Лично ние сме амбицирани да покажем добра игра и добър резултат срещу тях.

Имаме тренировка след има-няма 2 часа, дай Боже всички да са живи и здрави.

Няма нищо по-хубаво да се играе пред повече хора. Така и атмосферата е друга. Играли сме и аз, и Ивайло пред пълни трибуни. Няма нищо по-хубаво от един спектакъл, какъвто ни очаква. Но ще видим утре”, заяви Янчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ