Саво Милошевич като треньор – Купа с Партизан и групи в ЛЕ

7 Dni Sport23.05.2023
Левски - Славия, Отбор

Сръбската легенда Саво Милошевич изглежда ще е новият треньор на Левски. Човек от синия клуб потвърди за dsport, че именно той ще води тима през следващия сезон.

Милошевич е много по-доказан като футболист, но няма толкова богат опит като треньор. Бившият сръбски национал може да се похвали с богата кариера като професионален футболист, която тръгва от сръбския гранд Партизан.

След това защитава цветовете на Астън Вила, Сарагоса, Парма, Еспаньол, Селта Виго, Осасуна и Рубин Казан. Той играе като централен нападател, а в Русия приключва състезателната му кариера. За националния отбор на Югославия, след което на Сърбия има общо 102 мача и 37 гола.

Като треньор роденият в Биелина (днешна Босна и Херцеговина) няма почти никакъв опит. В продължение на няколко месеца в периода септември 2011-юли 2012 е помощник треньор в националния отбор на Черна гора. Там изпълнява по-скоро ролята на съветник.

След това в продължение на няколко години Милошевич е в ръководството на сръбската футболна централа. Първоначално е спортен директор, а впоследствие вицепрезидент.

Първата му работа като старши треньор е начело на Партизан. Милошевич поема „гробарите“ през март 2019 година. Начело на сръбския гранд е в 67 мача, в които постига 43 победи, 8 равенства и 16 загуби. В отбора по това време е сегашният треньор на ЦСКА Саша Илич.

С Партизан Саво Милошевич печели Купата на Сърбия, като на финала побеждава с 1:0 Цървена звезда. В шампионата „гробарите“ финишират турбулентния сезон трети с 54 точки. Пред тях са Раднички Ниш и шампионът Цървена звезда.

Милошевич води Партизан през целия сезон 2019/20. Тимът губи титлата, като финишира на 14 точки зад Цървена звезда. За Купата обаче стига финал, който е загубен от Войводина след изпълнение на дузпи.

Милошевич класира Партизан за групите на Лига Европа, където в група с Манчестър Юнайтед, АЗ Алкмаар и Астана успя да финишира на третото място с 8 точки. Срещу „червените дяволи“ сръбският тим записва две загуби с 0:1 у дома и 0:3 на „Олд Трафорд“.

След успешния сезон Милошевич напуска Партизан. Неговият пост заема Александър Станоевич.

През юли 2021-а година Милошевич поема Олимпия Любляна, където не е толкова успешен както в Партизан. Той е начело на словенците за 16 мача, в които постига 8 победи, 6 загуби и 2 равенства. Неубедителните резултати слагат край на престоя му начело на тима. От тогава Милошевич е безработен. Изглежда ще се завърне към треньорската професия на стадион „Георги Аспарухов“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ