Какво трябва да се случи, за да получи отбора на ЦСКА дузпа в Разград?

7 Dni Sport23.05.2023
Лудогорец - ЦСКА, Джонатан Линдсет, Спас Делев

В събота ЦСКА гостува за 21-ви път във всички турнири на Лудогорец в Разград. Двата тима са спорили в 18 двубоя в първенството и 3 в турнира за Купата на България. В нито един от тях обаче съдиите не успяха да намерят смелост да свирят дузпа срещу хегемона. А кристални поводи за това имаше дори и в съботния мач, а и много пъти преди това. Неотсъденият наказателен удар за избутването с ръце и крак на Русо срещу Хайнц се нареди сред най-фрапантните случаи на „Хювефарма Арена“, в които няма логично обяснение как бялата точка не е била посочена. Особено при наличието на ВАР…

Историята на реферските престъпления срещу ЦСКА в Делиормана започва преди повече от десетилетие. На 31 октомври 2012 г., в третата среща в историята между двата тима в Разград, Христо Ристосков безцеремонно подминава две кристални дузпи за ЦСКА. В сблъсъка от втория кръг на турнира за Купата на България Александър Барт изнася Мишел Платини с остър шпагат в пеналта на орлите, но сигнал няма, макар че ситуацията е очевидна. Също в онзи мач фаулиран в наказателното поле е и Апостол Попов, но Ристосков отново остава безмълвен. Въпреки това ЦСКА печели с 2:1 напук на безобразното съдийство.

Същото се случва и 5 години по-късно, когато идва и единствената победа за армейците в Разград за първенство. Тогава червените обръщат от 0:1 до 2:1 въпреки скандалния червен картон, който е показан на Фернандо Каранга, а в 85-ата минута могат да решат всичко в двубоя, ако Драгомир Драганов отсъди 100-процентовата дузпа за тръшване, което Сисиньо упражнява върху Меркадо, все едно двамата южноамериканци са на тепиха, а не в наказателното поле.

В годините е имало и още около дузина други ситуации, в които армейците са имали претенции да получат наказателен удар в Разград, включително и няколко през този сезон. И на преден план излиза въпросът: Какво изобщо трябва да се случи, за да се отсъди дузпа за ЦСКА?

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ