Александър Везенков: Продължаваме да преследваме последната си цел за сезона

7 Dni Sport23.05.2023
Screenshot 2023-05-23 at 11.22.07

Баскетболистите на Олимпиакос, сред които и българският национал Александър Везенков, се завърнаха разочаровани в Гърция след загубения финал в Евролигата от испанския Реал Мадрид.

„Първо искам да кажа, че съм много горд с този отбор и с това, което постигнахме през годината. С химията в състава, с работата, която свършихме и всички препятствия, които преодоляхме в добри и лоши времена“, заяви Везенков при пристигането в Атина.

„За съжаление не успяхме да изпълним целта си. Контролирахме мача в дълъг период от време, но когато стигнеш до последните притежания, късметът определено играе роля. Въпросът е да не стигаме до такъв момент, а и ние имаме вина, че се стигна до там. Направихме грешки. Не се справихме добре в последните няколко секунди. Бяхме толкова близо. Поздравления за Реал (Мадрид) а ние трябва да продължим със задачите си“, каза още българинът, цитиран от специализираното издание „basketnews.com“.

„Имаме мач след два-три дни, така че продължаваме да преследваме последната си цел за сезона – да станем шампиони на Гърция“, завърши Александър Везенков.

Старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас коментира, че и преди е бил в такава ситуация, но поражението в Каунас е било сред най-тежките в кариерата му.

„Създадохме много очаквания към себе си. Колкото по-високо стигне един отбор, толкова повече са емоциите, както позитивни, така и негативни“, каза Барцокас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ