Прекрасна победа за Виктория Томова във Франция, направи обрат срещу Ализе Корне

7 Dni Sport22.05.2023
Screenshot 2023-05-22 at 19.45.08

Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите WTA 250 в Страсбург (Франция).

Първата ракета на България направи обрат и победи Ализе Корне (Франция) след обрат с 3:6, 6:4, 7:5. Срещата продължи 3 часа и 2 минути.

Виктория Томова изостана с 0:2 на старта на първия сет, изравни за 2:2, но загуби следващите три гейма и Корне поведе с 1:0 сета. Във втората част българската отново изостана с 0:2, но спечели пет поредни гейма и успя да изравни сетовете.

Българката започна по-добре третия сет, дръпна с 3:1, но допусна изравняване при 3:3. Тя отново взе два гейма аванс след пробив за 5:3 и имаше мачбол в следващия гейм, но Ализе Корне върна пробива и изравни за 5:5. Вики спечели подаването си и при сервис на Корне, успя да се възползва от втория си мачбол, за да триумфира в срещата.

Следващата противничка на Виктория Томова, която тази седмица се изкачи до рекордното в кариерата си 71-о място в ранглистата, ще бъде седмата поставена №58 в световната ранглиста Лорън Дейвис от САЩ.

В началото на месеца Томова отстъпи пред Дейвис във втория кръг на турнира на клей от сериите WTA 125 в Реус (Испания) с 2:6, 6:2, 5:7.

Снимка: Официална Инстаграм страница на Викториия Томова


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ