Весела Димитрова: Титлата не ни успокоява

7 Dni Sport22.05.2023
Весела Димитрова, Илияна Раева

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова посочи мотивацията и желанието на грациите да се състезават като основна движеща сила по пътя към абсолютната титла на европейското първенство в Баку (Азелбайджан).

„Беше тежко състезание, тъй като ние не бяхме от основните претенденти за първото място по време на сезона. Но децата се бориха изключително сериозно и мотивирано и успяха да станат европейски шампионки.

Целият треньорски екип стои зад гимнастичките, така че съм наистина щастлива, че станаха и европейски шампионки. Мотивацията и желанието им да се състезават им помогна. Бяха изключително концентрирани, а също и много подготвени. И желанието да се представят изключително добре и мобилизацията им помогна.

Конкуренцията, специално при ансамблите, е убийствена и ще работим. Европейската титла нито ни успокоява, нито ни дава някаква преднина. Просто 10 отбора са абсолютно равностойни, така че ще ни е много трудно в битката за олимпийската титла в Париж“, заяви Весела Димитрова на летище “София” при завръщането на отбора на родна земя.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ